Tisdag 17 augusti 2021: städdag samt en SORK


Vikt / BMI

73,1 (-6,6 sen 6/7) / BMI: 23,9. Ner 0,3 kg från igår. Bra att det händer något! Blir Nutrilett idag, samt fyra folköl och ingen aktivitet överhuvudtaget, så hoppas fan inte jag går upp tills imorgon!

Dagen

Idag blir det ingen simning, tyvärr, det regnar som fan och är bara 13 grader ute. Blir förmodligen ingen promenad heller då. Jag bokade om tvättstugan till idag och har städat hemma, så det får bli dagens aktivitet. Det verkar inte som det ska regna imorgon, tack och lov. (Har haft ont/kliande/obehag i halsen idag, så hoppas fan att jag inte blir sjuk nu, det skulle sabba så mycket saker…)

En av dom jag brukar se på badet kom till krogen där jag var i fredags och jag bara ”du simmar på Lundbybadet eller hur?” och vi pratade lite. Har aldrig ens sagt hej till människan förut så jag kände mej lite stalker-varning, vilket det givetvis inte alls handlade om, råkade bara känna igen människan och när jag har druckit ett par öl kan jag inte hålla käft. Haha, dumt…

I övrigt kommer dagen bara bestå av Youtube och några folköl, som jag haft kvar hemma några dagar. TK skulle till Silverkällan, men jag har ingen lust att träffa människor idag. Det är också irriterande att hon har lurat i en gubbe på 71 år att jag är intresserad av honom. Hon har bara skämtat så som hon brukar, men han fattar inte det, stackarn. Han har frågat om jag vill träffas och fika eller så kan han bjuda på öl på Silverkällan nu i veckan. Jag har bara skrattat bort det, men jag måste verkligen tala om för honom att TK inte har varit ärlig. Jag vill verkligen inte att han ska tro något! Jag har ju redan träffat någon jag vill se mer av (dessutom skulle jag inte vilja ha någon i den åldern hahaha…)

Nu kanske det är folkölen som pratar, men imorgon ska jag fan leta reda på mitt Wii i förrådet! Återkommer med hur jag har lyckats (har jag skrivit det här är nog chansen större att jag verkligen gör det…). Jag saknar Mario Kart haha.

Fan, jag gjorde det! Inkoppling får bli imorgon. (den är fortfarande kladdig p.g.a. exets ölkastande, tyvärr…)

Jäklar, skulle gå och lägga mej kl. 22 och öppnade Youtube för mina scary stories, men det är ju fan That Chapter-time. Får givetvis vara vaken en halvtimme till (Theralenen måste ändå verka, så det var perfekt timat). Thanks Mike! Haha.

Bästa kanaler, hands down!

Daglig aktivitet 80 min: ◼️ (bara 858 steg idag, nio minuters aktivitet, trots städ och tvätt…)

Dagens KBT

En SORK jag har gjort tidigare:

Situation: Jag är inte autentisk i sociala situationer (hade bl.a. Fontänen och soc-kontakten som exempel)

Organism: ”Jag måste vara öppen och trevlig”. Jag känner anspänning i kroppen och att allt jag säger blir studerat och bedömt av personen i fråga. Blir nervös och stressad och vill få situationen överstökad så fort som möjligt.

Respons: Jag ler och låtsas vara intresserad fast jag inte är det och lyssnar inte ordentligt eftersom jag planerar vad jag ska säga och göra härnäst (måste göra allt ”rätt”, så att ingen klagar).

Konsekvens (kort sikt): Folk tycker att jag är snäll och tillmötesgående och har inget negativt att säga om mej.

Konsekvens (lång sikt): Jag kommer alltid att vilja ha alla sociala situationer snabbt överstökade, eftersom det är oerhört påfrestande att alltid ”göra allt rätt” och vara trevlig och intresserad under hela samtalet. Jag undviker andra människor eftersom det är enklast att vara ensam hemma i lugn och ro.

Möjliga alternativa responser: Jag kan försöka lära mej var gränsen går mellan att vara trevlig och att helt köra över min egen identitet. Frågan är bara hur jag gör det? Vem är jag egentligen och varför skulle inte jag duga? Mitt löfte till mej själv är att aldrig fejka nåt mer. Om jag inte kan vara mej själv, så kan det kvitta. Jobbsituationer är det som stressar mej mest, men jag är fan inte på jobbet för att träffa vänner heller! Live and learn, helt enkelt.

Livsregel: Om jag drar mej undan och inte låter folk komma för nära, så kommer jag inte att bli sårad. Jag har ingen bra motsats till den här livsregeln eftersom jag tycker att den stämmer. Den är däremot inte speciellt sund och det är förmodligen därför jag inte har några nära vänner och gör säkert att jag går miste om saker. Kanske: Om jag ger det en chans att vara öppen och autentisk kan det hända roliga och intressanta saker i livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s