Lördag 1 maj 2021: Beltane samt värderingar och mål


Vikt

78,8 (-3,1 sen 26/4)

Dagen

Gick upp kl. 7.30 som vanligt. Lite frustrerad eftersom jag vägt 78,8 i tre dagar nu, men det är nu jag måste fortsätta som jag gör och inte ge upp. Har börjat äta Nutrilett varannan dag och varannan dag äter jag max 1000 kcal. Har börjat använda min nya frys, invigde den med nylagad korv stroganoff. Har kollat på YouTube resten av kvällen, men blir nog tidig kväll.

Daglig promenad 60 min: ✔️

Svarte Mosse

Kartongerna: ✔️

Hittade mina gamla kassettband, sparade ett par stycken bara för skojs skul

Dagens KBT

Tänkte gå igenom alla mina papper och göra en övning per dag. De senaste papperna jag fick av kuratorn gällde värderingar och mål. Det kan vara bra att sätta ord på dem så jag vet att det jag gör är viktigt och meningsfullt. I den första övningen gäller det att komma fram till mina värderingar inom sju olika områden (arbete, vänner mfl), riktningar jag aldrig når fram till, något jag vill leva efter.

Så som dagens uppgift tog jag första området, utbildning/arbete. Jag vill ha ett arbete där jag trivs, uppgifterna känns meningsfulla, jag känner mej uppskattad och som att jag bidrar. Jag vill också vara någon som står upp för mej själv och inte låter andra köra över mej. Jag behöver inte vara alla andra till lags. Jag vill vara mej själv (autentisk) och vara nöjd med den jag är och mina kunskaper, men ändå våga fråga om hjälp när jag behöver. Jag vill hitta tillbaka till nyfikenheten jag brukade ha inom mitt yrke.

Nästa uppgift blir att sätta upp ett par kortsiktiga och långsiktiga mål inom utbildning/arbete.

Planerad plusaktivitet och utvärdering: (en plusaktivitet är en som jag mår bra av och som kan hjälpa mej att må bättre, vilket kuratorn föreslog att jag ska försöka införa dagligen) Idag var faktiskt plusaktiviteten min promenad eftersom det var så fint väder och jag hade en ny podcast att lyssna på. Jag tyckte det var skönt att komma ut och jag kände mej nyttig och tillfreds efteråt.

rderingar att leva efter:

  • Stå upp för mej själv – jag behöver inte vara alla andra till lags
  • Våga fråga om hjälp när det behövs
  • Vara autentisk – ”det här är jag!”
  • Vara nyfiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s