Torsdag 16 december 2021: hantverkscafé och möte


Vikt / BMI

68,2 (-1,2 sen 1/12) / BMI: 22,3.

Kcal ätit / förbrända igår: 2142 / 2215 = +0,6 kg. Förmodar att det var folkölens fel. Idag kör jag samma mat som häromdagen när jag gick ner 0,8 kg, så får se vad som händer tills imorgon.

Daglig aktivitet 90 min: ✔️

Dagen

Det var kämpigt att ta sej upp kl. 8.30 idag, men det gick! Åkte till hantverkscaféet med garn och simkläder. Idag var det nya corona-restriktioner, så det var munskydd som gällde. Jag hatar verkligen munskydd, jag har fan svårt att andas och kan inte slappna av, men jag lyckades härda ut. Hade möte efteråt och vi pratade bara lite allmänt om hur det känns. Jag sa att jag faktiskt har börjat känna att jag inte går dit bara för att soc och rehabkoordinatorn har sagt det utan att det är nyttigt för mej att komma ut och öva på att umgås med folk. Känner att jag får kämpa med den sociala fobin med den här hårda exponeringsövningen. Vi skulle även prata lite om vad jag skulle kunna utöka mina aktiviteter med, men eftersom dom inte har gjort något nytt schema för våren, så bokade vi in ett nytt möte 13 januari. Dom har ett julschema med lite filmvisning, julmat m.m. och jag sa att jag kanske kan tänka mej att gå på nåt. Det kan vara bra att inte ha ett uppehåll på tre veckor nu, får då blir det tufft att köra igång igen sen. Det är inget hantverkscafé nu förrän den 13/1. Jag vet inte om jag klarar av att äta bland okända människor, jag tycker det är jättesvårt, men överväger att gå på nån av filmvisningarna (då behöver man inte prata med nån heller). Ska fundera över helgen på hur jag ska göra (den 22:a är det både jultallrik och julfilm).

Drog till badhuset direkt efter. Det var lite folk och dom hade över halva bassängen öppen för motionssim, så idag gick det väldigt bra att simma.

Har nu klippt luggen (såg knappt nåt) och resten av dagen blir det dom sista avsnitten av Evil Lives Here. Ska kolla lite på sockarna jag virkar på caféet för det känns som att dom blir skitstora (kan inte riktigt ta av mej skorna och mäta medan jag sitter där). Kanske får virka om dom från början.

Jag ska givetvis också prata med mamsen på hennes födelsedag.

Enligt Moodpath har mitt psyke mått bättre den här veckan (brukar ha poor eller critical health)

Meditation: ✔️

🎯: Hantverkscafé, möte och simning.

Dagens KBT

Idag skulle jag öva på att acceptera och det har mest handlat om post mortem. Medan jag simmade for tankarna runt på vad jag sa, vad andra sa, vad jag svarade, hur jag uppfattades och vad jag kunde ha sagt istället, som det alltid gör efter alla möten jag har med folk (speciellt när det är flera människor inblandade). Jag har försökt att tänka att jag kan acceptera vad som sagts och att jag inte kan ändra på något nu i efterhand. Jag framstod kanske på ett visst sätt och jag har ingen aning om i fall jag gjorde ett negativt intryck och det är okej att inte veta! Ältandet gör mej bara orolig i onödan.

Jag har försökt applicera acceptans på vikten också, men det har inte funkat nåt vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s