Onsdag 15 december 2021: viktbesvikelse och matlagning


Vikt / BMI

67,6 (-1,8 sen 1/12) / BMI: 22,1.

  1. -1,1 kg ✅ målet är -0,7 kg/v
  2. -0,7 kg ✅

Kcal ätit / förbrända igår: 663 / 2040 = +0,3 kg Vad fan! Jag åt ju ännu mindre igår än i förrgår. Suck. Jag fattar inte alls hur min kropp funkar och det gör mej jävligt irriterad.

Daglig aktivitet 90 min: ✔️

Dagen

Lyckades ta mej upp lite tidigare idag (9.30, tror jag) och var i bassängen strax innan kl. 11. Tog sedan min promenad på 40 min och fortsatte att lyssna på en pod jag påbörjade tidigare, Murder in Alliance, om ett innocent project.

Satte sen igång att äntligen laga Korv Stroganoff, som jag har tjatat om ett tag nu. Blev fyra infrysta portioner. Har inte haft någon mat i frysen på evigheter nu, så det känns ju bra. Det blev väldigt gott, i alla fall.

Fan, vad kaloririk den blev (162 kcal/100 g)! Frös bara in portioner på 200 g.

Eftersom jag kände mej besviken över vikten, så gick jag in på Willys och köpte några folköl. Inte speciellt smart, men jag tyckte synd om mej själv…

Idag är det onsdag och då brukar jag fixa naglarna, så jag tänkte fortsätta med Evil Lives Here (15 st kvar) och göra det samtidigt.

Meditation: ✔️

🎯: Simning och matlagning.

Dagens KBT

Jag har jävligt svårt för att visa mej själv uppskattning, men jag har haft det i åtanke hela dagen och har försökt att berömma mej själv för det jag har gjort bra idag. Kan dock inte vända det till att tacka mej själv för att hjärnan tänker katastroftankar, hur bra den än är på det…

Fortsätter med nästa uppgift imorgon: Försök att visa öppenhet. Om du märker att du börjar kämpa med dig själv när negativa tankar och känslor dyker upp, ställ dig frågan om du inte skulle kunna acceptera den negativa sinnesstämningen – och försök få ett ja till svar. Detta påminner mej om Anna Kåvers bok ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig”. Kämpade mycket med acceptans när jag läste den och jag behöver helt klart friska upp minnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s