Torsdag 4 november 2021: nöjd med dagen


Vikt / BMI

69,9 (-2,0 sen 18/10) / BMI: 22,8.

Kcal ätit / förbrända igår: 235 / 2057 = -0,8 kg

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagen

Jag var extremt nervös inför hantverkscaféet. Sov dåligt. Var uppe kl. 8 och satt och bolmade tills det var dags att gå. Kände mej oerhört lättad över att jag hade träffat handledaren dan innan och att jag var tidig, så inte alla satt samlade när jag kom. Hälsade på HL (handledaren, kan hon hetat nåt på M? Jag var för nervös för att ta in information) och satte mej i en soffa med mitt garn och min virktidning. Pratade lite med alla lite smått, tog sen en kopp kaffe när dom flesta hade kommit och gick en vända, vilket flera av dom andra också gjorde. Vi var typ nio stycken och jag presenterade mej samt kikade lite på vad dom andra pysslade med (sömnad, virkning och stickning). Detta var inget som förväntades av mej, jag bara kände att det var något jag ville göra. HL kom emellanåt och frågade lite hur det gick (inga personliga frågor) och jag lärde ut hur man gör stolpar inom virkning till en kvinna bredvid. Allt kändes bra och tiden gick fort. Blev lite besviken över början på mössan jag hade hittat. Valde virknål 4 och jag får byta till 5, annars kommer det inte att funka. Ska virka upp det och börja om, sen ska jag bara ha den virkningen med mej dit på torsdagar. Jag har ett nystan till i samma färg och tänkte påbörja en halsduk hemma.

Jag hade ett möte efteråt med Dani, vilket jag helt glömde bort. Får ringa imorgon angående det.

Åkte hem, men jag ångrade att jag inte hade haft med mej badkläderna och kunde ha tagit simningen på vägen hem (lärdom till nästa vecka). Hämtade bikinin och vände i dörren. Var typ tre pers som motionssimmade, så det var skönt, men ”hopp & lek” var öppet, så det var extremt högt ljud, plask och liv som stressar mej fruktansvärt. Efter simningen tog jag en sväng förbi apoteket och Willys (köpte mer Nutrilett).

TK ringde och jag mötte upp henne en stund. Fick lite olika sorters glas av henne, vilket var väldigt snällt.

Sen messade Em och vi ska ses på söndag förmiddag. Det ska bli jättetrevligt att träffa henne igen (trots att hon är tvåbarnsmamma nu… haha…)

Jag reflekterade idag över att jag är för och för needy. Jag har idag känt att jag skiter fan i andra (”I’ve got this’). Jag bygger upp en omgivning med stöttande människor och folk som vill pusha upp mej. Men jag har gett ett annat intryck till Rhith. Jag mår dåligt över att jag har prackat mej på honom. Stackars karl! Önskar att jag kunde tala om för honom att jag vill fortsätta att ses, men i en mycket lugnare takt där jag inte trycker ner mina känslor i halsen på honom. Går det framåt i olika takt, så blir det bara skit av alltihop. Jag har råkat ut för att en kille gjorde så mot mej och då drog jag mej tillbaka. Jag kan inte ta tillbaka vad jag känner, men jag kan försöka förklara att det gick för fort fram och att jag inte kräver nånting, speciellt inte ett förhållande.

Jag vill egentligen gärna att vi ses utan alkohol (t.ex. promenad, fika, spela spel) och ser om det är nån mening med att vi ens har kontakt/ses). Vad som händer återstår att se. Eh, spännande, eller?

Jag tror att det bästa för mej (vilket jag har sagt sen jag gjorde slut med exet i april 2020) är att bara fokusera på mitt eget liv och psyke – jag kommer aldrig att kunna återgå till mitt gamla jag annars. Jag välkomnar vänner, men på mina villkor.

Ensamheten med kisse är den bästa miljön, träffa nån polare för en öl nån gång i veckan, ta upp kontakt med gamla vänner som var bra för mej, simma alla dagar jag kan, gå ner i vikt och långsamt ta små, små steg för att återkomma i ett umgänge som kan leda tillbaka till arbetslivet är det jag fokuserar på nu och det känns som att det är på rätt väg. Allt känns bra idag.

Kom hem till en ihoprullad Spippo på kudden och det är det jag lever för! Älskade Spike! Jag hatar att han är så gammal nu (17), så att det börjar märkas (han är extremt slö och tvättar sej inte lika väl, men jag håller koll på honom).

Meditation: ✔️

🎯: Varit på aktivitetshuset och pratat med människor (utan alkohol då givetvis, kan påpekas… haha) och hade faktiskt trevligt!

Dagens KBT

Idag har jag verkligen fått öva på mina tankefällor: planeringstankar (”först gör jag det, sen det, sen det” och sen börjar jag om igen med exakt samma lista) samt ”jag har inte bråttom” (vilket hänger ihop med att jag måste bocka av saker på min imaginära lista så fort som möjligt vilket stressar upp mej nåt oerhört). Jag har försökt fånga tankarna, fokusera på andningen och släppa ner axlarna. Alla dessa tankar gör mej så spänd. Jag måste försöka koppla bort tankarna och slappna av. Jag behöver verkligen öva mycket mer på just detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s