Onsdag 3 november 2021: helt ok dag


Vikt / BMI

70,7 (-1,0 sen 18/10) / BMI: 23,1.

Kcal ätit / förbrända igår: 1098 / 1929 (86 % kolhydrater!) = -0,7 kg

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagen

Gårdagskvällen blev lite av en chock. Jag hade gått och lagt mej kl. 22, som vanligt, men 23.30 knackade det på dörren och det väckte mej! Det var Rhith, som jag trodde att jag hade sett det sista av! Vi pratade en del och kom inte till sängs förrän kl. 02.30. Jag kunde sen inte somna och tror att jag har max sovit fem timmar inatt (berodde främst på extrema myrkrypningar i benen, samt att jag inte hade sängen för mej själv och hans snarkningar, trots att jag hade mina hörlurar på – själv snarkar jag nog mycket värre dock). Hoppas inte dagen blir lidande av det nu. Drack en enda kopp kaffe, vilket var evigheter sen, nu på morgonen. Hjälpte inte mycket. Jag känner mej både hängig och nervös samtidigt – det är ett virrvarr i hjärnan.

Jag sitter bara av tiden nu fram tills det är dags att gå till spårvagnen. Jag vet inte vad vi kommer att prata om på aktivitetshuset, hon hade planerat in en hel timme, men det tror inte jag att jag klarar av. Jag känner först nu bara för att befinna mej i närheten av människor i ett sammanhang, ungefär som att jag har vant mej vid att gå in i badhuset i bara bikini (det är exponeringsövningar som gäller). Sen får jag tänka hjälpsamma tankar: dom är där för att hjälpa mej och vill bara mitt bästa utan krav. Har rätt stark ångest nu, men jag ska klara detta utan säkerhetsbeteendet oxascand.

Jag känner en lättnad över att höra från Rhith igen. Förhoppningsvis kan vi prata vid något tillfälle om vad jag ska göra då vid dom tillfällena han drar sej undan och jag inte får nån kontakt. Den ovissheten skapar en oro/stress hos mej, som jag inte vet om jag (och mitt psyke) klarar av riktigt.

Eftersom dagen i alla fall fall började bra med lite sällskap, så känner jag mej mer positiv till att lyckas göra fler saker idag. Jag har ju klarat av att ha ett möte och sen simma två gånger nu, så ska försöka med det idag igen.

Råkade på en pratglad gubbe på vagnen till Järntorget, som ville ha hjälp med korsordet och berätta lite minnen från olika delar av Göteborg. Jag brukar alltid vara snäll och svara, även om jag inte känner för det, men idag var det bara bra för då slapp jag att sitta och oroa mej hela vägen utan fick istället annat att tänka på.

Japp, allt det gick bra! Mötet kändes helt ok. Pratade med Bet samt några andra vid bordet (de har alltid fika kl. 14, så det var mycket folk). Det var lite jobbigt, men jag känner att jag klarade av det bra. Träffade även hon som är handledare på hantverkscaféet och vi sa ”ses imorgon” när jag gick. Stannade väl 45 min i alla fall. Det märks att jag är ovan vid så mycket intryck för jag kände mej matt efteråt. Men. Jag hade lovat mej själv att simma också, så jag hoppade av vid Lundbybadet. Det var knappt några alls där vid den här tiden, så det var en trevlig överraskning.

Jag är helt slut nu efter den här dagens alla intryck, blir tidigt i säng.

Em hörde av sej! Hon är tvåbarnsmamma nu tydligen – tiden går! Vi försöker planera in en tid som vi båda kan ses. Får väl bli en fika och ingen bärs på krogen direkt (hon ammar dessutom). Ska bli kul att ses i vilket fall som helst.

Meditation: ✔️

🎯: Möte, människor och simning. Stolt över mej själv!

Dagens KBT:

Jag fick en chans att öva på att utåtfokusera idag på mötet och försökte släppa mina tankar och verkligen höra vad andra säger. Det behöver jag öva massor på. Jag kan inte befinna mej inne i mitt eget huvud hela tiden, där är det för mycket negativitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s