Torsdag 28 oktober 2021: kuratorn och eftertanke


Vikt / BMI

69,6 (-2,3 sen 18/10) / BMI: 22,7.

Kcal ätit / förbrända igår: 1468 / 2216 = -0,3 kg (78 % kolhydrater…)

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagen

Det är så förbannat svårt att bryta mitt ökade sömnbehov, fast idag hade jag mötet med kuratorn först kl. 11 så pallrade mej upp till kl. 9. Jag såg fram emot mötet eftersom jag alltid brukar känna mej bättre efter att ha ventilerat med henne en stund. Jag berättade om min dipp i humöret och fick en komplimang i och med att hon sa att det inte längre syns på mej att jag är deprimerad.

Jag ångrade först att jag berättade för kuratorn att jag hade träffat nån och självklart skulle hon fråga om det. Jag hade räknat med det, men hon vände det till något positivt; att jag var modig som utsatte mej själv för det, trots att det inte ledde till nånting. Känns mycket bättre nu efteråt.

Jag frågade hur jag ska göra för att hantera bakslag gällande depressionen. Hon hade många bra tips och jag ångrar att jag inte tog med mitt block. Jag kommer i alla fall ihåg fyra grejer:

  1. Jag tror hon kallade det beteendeterapi, men hon menade att jag ska följa mina vanliga rutiner och göra dom utan att tänka även om motivationen och glädjen saknas eftersom det kommer att gå bättre och bättre
  2. Försöka utöva någon form av plusaktivitet (något jag verkligen mår bra av) varje dag (saknar t.ex. matlagning btw)
  3. Vara snäll mot mej själv och inte döma mej själv vid dom tillfällen jag inte följer mina rutiner eller faller i någon av mina depressionsgropar (t.ex. drar täcket över huvudet, hetsätning) efter som imorgon är en ny dag och jag behövde det just den dagen (sen kan jag försöka kalla det ”sovmorgon” istället för ”dra täcket över huvudet”…)
  4. Utåtfokusera: flytta ut fokusen från min kropp och rikta den mot det jag ser och hör istället (det är även ett tips vid social fobi inför när jag kommer att träffa en nya människor på aktivitetshuset: titta på personen, hör vad som sägs och fråga den vad den tillverkar etc.)

Det var nära att jag struntade i simningen för jag ville bara hem och smälta informationen och återgå till sängen, men jag hade ju med mej badkläderna och jag vet ju hur bra jag mår efteråt, så det blev min kilometer ändå! Det var knappt några människor där, så det gick bra att simma i min egen hastighet. Simmade på 36 min, så lite snabbare än vanligt!

Åkte sen till Backaplan och hämtade ut mina nya recept på apoteket. Jag och läkaren kom ju fram till att öka Brintillix till 15 mg, så tänkte att det var bra att hämta ut det så fort som möjligt. Får börja med det imorgon. Jag hoppas inte jag får tillbaka biverkningarna nu bara. Jag vet egentligen inte ens vad jag hoppas på att en ökning ska leda till, men med tanke på hur jag mår just nu så kan det vara intressant att testa i alla fall.

Hade egentligen sagt till Eru& att vi kunde ses idag, men jag kände verkligen inte för det idag. Har gjort så mycket annat, och är helt slut, att jag bara vill vara ensam. Känns å andra sidan bra att jag har vänner som faktiskt vill träffa mej.

Nu blir det Youtube. Kanske ska försöka kolla på en film, vilket ju är en plusaktivitet jag vill ägna mej åt.

I brist på matlagning samt att jag inte vill bli sugen på nåt har jag fastnat på r/ShittyGifRecipes samt Tipsy Bartender på Youtube och superchef666 och bdylanhollis på TikTok. Rekommenderas för lolsen.

Älskade Spippo (när han väl har kommit ur kartongen på kvällskvisten och jag får se sötnosen)

Meditation: ✔️

🎯: Lyckades en gång till med att gå på ett möte och åka och simma direkt efter! Det är bra att jag har infört den här bullseye för det påpekade kuratorn också att jag ska reflektera över vad jag har gjort under dagen som jag är glad över och nöjd med.

Dagens KBT

Kuratorn var dagens KBT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s