Torsdag 7 oktober 2021: mindfulness och sexualitet


Vikt / BMI

72,3 (-7,4 sen 6/7) / BMI: 23,6. Ingen förändring.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagen

Jag hatar att jag har förstört min dygnsrytm. Det är sjunde dan i rad som jag har sovit mer än elva timmar. Inatt sov jag 12,5 timme… Jag vill bara inte vara vaken och se mitt tragiska liv i ansiktet, så jag vet ju varför.

Jag hade bestämt att jag skulle gå på mindfulnessövningen idag och jag tänkte att ”jag går till Backaplan”. På väg ut blev jag stoppad av en gullig tant, några våningar ner, som ville ha hjälp med mobilen, så jag blev fördröjd en stund. Jag traskade dock på så långt jag hann. Det tog 47 minuter till Wieselgrensplatsen, sen tog jag vagnen två hållplatser. Efter det har jag bara pratat i telefon och slappat i sängen med Spike.

Pratade med både TK och exet idag. TK ville, som vanligt, lasta ur sej om skägget, som bara hör av sej typ en gång i veckan, och jag kan relatera och lyssnar så gott jag kan.

Exet och jag hade faktiskt en heart to heart och det var intressant att höra att han är övertygad om att jag är lesbisk eller bi (själv tror jag på eventuellt asexuell eftersom jag bara ”ställer upp på” sex om jag inte är nykär – skönt att slippa det när jag inte är ihop med någon och jag ser inte fram emot det på nåt sätt). Jag har själv ”bråttats” med dom här tankarna i flera år och det blev väldigt konkret när en annan person sa det. Jag är extremt glad över att vara singel och kunna försöka komma till insikt (eftersom jag inte har tillåtit mej själv att göra det innan). Jag återkommer om mina funderingar kring detta. Tyvärr ledde detta till en BE-episod (Binge eating) – fan, vad trött jag är på ätstörningen!

Meditation: ✔️

Dagens KBT

När jag var på mindfulnessövningen, så tog hon som leder övningen upp det här med att släppa tankar medan vi fokuserade på andningen. Det är så tragiskt att jag har glömt allt som har hjälpt mej förut, men jag försökte verkligen nu. Saker som jag kan förändra kan jag ”lägga på en hylla” i huvudet tills efteråt, medan saker som jag inte kan påverka låter jag flyta bort på en flod och sedan återgå till andningen. Jag har haft så mycket skit som har fyllt upp min kropp och hjärna på sistone att det kändes som en befrielse att bara släppa allt. Jag kände mej väldigt avslappnad efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s