Måndag 4 oktober 2021: läkarbesök och långpromenad


Vikt / BMI

73,4 (-6,3 sen 6/7) / BMI: 24,0. Samma som igår. Bara Nutrilett idag. (Ätit: 786 kcal)

Dagen

Gick upp kl. 8 eftersom jag hade läkartid kl. 9.15. Fick en jättetrevlig läkare, som var tydlig och svarade på mina frågor på ett bra sätt. Jag fick först mina recept på vitaminerna och sedan började vi prata om sömnapnén. Jag fick förklara att kompisar har sovit över och talat om det för mej och att jag inte har märkt något själv. Hon ställde lite frågor om hur utvilad jag känner mej på morgonen och om jag känner att jag kan ta mej för saker på dagen. Detta har jag ju bara kopplat ihop med depressionen, men svaret är ju att jag sällan känner mej utvilad och inte har någon energi till att göra nåt vettigt. Hon frågade också om mediciner, rökning och alkohol, som givetvis också påverkar. Hon kommer nu att skicka en remiss till sömnkliniken och det kan ta flera månader innan jag får svar från dom. Jag kommer att få en kallelse till läkaren här på vårdcentralen när svaret har kommit. Det kan hända att jag är tvungen att testa att sluta med alla negativa saker först innan jag får komma dit och sova över. Vi får se hur det går. Blev nu efter läkarbesöket skickad till labbet för att ta blodprover, mäta blodtrycket (tror jag hade 122/84 och puls 112, så det var ju bra), vägas och mätas (behövde bara säga vad jag själv redan visste). Jag var inne hos läkaren i tjugo minuter, men har nu suttit och väntat på att ta proverna i en halvtimme… Suck. Hade tänkt att jag skulle passa på att ta en promenad efter detta, samt handla bananer, men blir stressad nu eftersom jag har telefonmöte kl. 13. Helt sanslöst att jag blir stressad över det – det är 2 timmar och 45 minuter tills dess, jag hinner promenera en sväng! Läkaren hade givetvis glömt bort att jag skulle ropas upp (hon hade beställt proverna), så tur att jag frågade dom till slut och inte bara satt kvar som ett fån!

Hämtade ut mina nya recept på apoteket och jag promenerade 40 min – var hemma långt innan kl. 13. Jag fick sen aldrig något telefonsamtal. Jag vet inte om hon glömde bort mej eller om jag skrev ner fel tid. Jag kanske själv får ringa upp imorgon, annars händer det väl inget förmodligen.

Slängde in tvätten och tog sen en promenad till medan jag väntade på att den skulle torka.

Känns ändå som en bra dag, där jag fått mycket gjort. Ska ge mej på en simtur imorgon!

Daglig aktivitet 80 min: ✔️ (120 min) (förbrända kcal: 1962)

Meditation: ✔️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s