Måndag 9 augusti 2021: känner mej faktiskt nöjd med mej själv idag


Vikt / BMI

73,9 (-5,8 sen 6/7) / BMI: 24,1.

Dagen

Jag har inte känt för att skriva på ett tag. Exet var här i helgen. Spenderade fredagen med att se till att han höll sej i skinnet. Jag blev helt utmattad… Var tvungen att härda ut halva lördagen också eftersom vi skulle fira hans födelsedag med mat och presenter hos TK. Hon bjöd mej på vegoschnitzel, vilket var väldigt snällt. Var hemma igen vid fyratiden och gick och la mej tidigt. Igår blev det simning och slappade med Youtube en stund. TK hörde av sej efter att hon lämnat av exet vid tåget och ville ta en öl. Jag åkte iväg och tog två öl, fast jag egentligen inte har råd eller ens var ölsugen. Fan, vad pengar det har gått åt den här månaden! Jag är fan för snäll (exets present gick på 300 spänn!). Nu får det vara nog med att låta mej själv köras över hela tiden! Jag behöver inte ställa upp med allt varenda gång!

Idag har jag simmat. Vad mycket folk det var idag, hade hoppats på att den lägre temperaturen skulle få folk att stanna hemma. Råkade på en mysko tant, som gapade och skrattade högt undertiden hon simmade. I omklädningsrummet frågade hon högt om hon kände mej och frågade efter mitt namn. Därefter fick jag komplimanger om min längd på håret och luggen… hahaha. Jag tackade och sa att det var väldigt kul att höra. Weird.

Efter simningen drack jag en Nutrilett och gick sedan direkt ut på min promenad runt Svarte Mosse. Igår var det regn och rusk så blev ingen promenad då, så ville kompensera för det idag.

Har hittat en ny pod, Women & Crime, som jag kan rekommendera.

Känns som att det har varit en bra dag, har gått ner i vikt och har hållit mina rutiner.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Nästa papper handlar om automatiska tankar. Detta är snabba, spontana tankar och bilder, de är ofta fragmentariska och inte särskilt välformulerade (t.ex. hjälp, ta bort, pinsamt). Ibland är det en inre dialog med oss själva (fixa detta nu! skärp dig!) och kan vara bilder istället för ord.

Jag känner att jag har blivit mycket mer medveten om dessa och kan ”nip them in the bud”. Jag försöker att utåtfokusera/bli mindful när jag känner att tankarna barkar iväg i negativ riktning.

Livsregel: Om jag ställer upp på allt som folk ber mej om, så kommer jag att bli omtyckt och slippa hantera att dom blir besvikna på mej. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka istället. Jag är så jävla van att göra allt, utan att ta någon hänsyn till mina egna känslor eller mående. Om jag stannar upp och står upp för mej själv och lyssnar på mina egna tankar och känslor och inte bara gör saker utan att tänka, så kommer jag att bli en starkare och mer välmående person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s