Torsdag 5 augusti 2021: fått mycket gjort


Vikt / BMI

74,1 (-5,6 sen 6/7) / BMI: 24,2. (Hade räknat fel på vikten igår, thank god!) Det går framåt! Blir bara Nutrilett idag. Har så mycket kvar att jag kan dricka det i två dagar till. Är lite osäker på om jag ska köpa en förpackning till, eller inte. Jag får bestämma mej på måndag.

Dagen

Idag har jag haft fullt upp. Simmade kl. 9 och var därefter och handlade. Gick två vändor till Willys för att panta burkar, vilket jag inte hade gjort på evigheter. Nu har jag tvättstugan till kl. 17 och har pratat med mamsen i nästan en timme (det är verkligen bara henne jag kan prata med i telefon så länge, vill bara lägga på annars). Skönt att få så mycket gjort idag. Tänker inte göra något mer vettigt idag alls.

Måste bara berätta om en skum sak Spike gjorde igår. Han försökte att lukta på/gosa med en tänd cigg! Seriöst, jag har rökt hela hans liv och han har alltid hållit sej undan när jag blåser ut, eller när han känner värmen. Är det ett tecken på senilitet, kanske?

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Nästa papper i min KBT-högen tar upp kognitiva schema. Det är den minst medvetna och mest svåråtkomliga tankeprocessen. Den fungerar som en inre karta och antas växa fram under människans hela utveckling, men mest intensivt under barndomen. Går oftast att formulera som ”jag är…”, ”andra är…”, ”omvärlden är…”.

Detta påminner om livsreglerna och jag gissar att det är samma ursprung. Jag fortsätter med livsreglerna, men jag kan försöka formulera ett kognitivt schema. Det är alltså grundantaganden för hur världen fungerar enligt mej. Jag kan bara hitta en negativ i hjärnan just nu: ”jag är fet och ful, andra är elaka och omvärlden är ointressant”. Jag får försöka komma på någon motsats till det! ”Jag är smart, andra är oftast trevliga och omvärlden är ibland intressant och jag kan faktiskt vara nyfiken på saker och ting”.

Livsregel: Om jag låtsas att jag är intresserad av vad folk pratar om, så kommer folk att tycka om mej. Fan, vad jag hatar detta och jag kan inte bryta det. Det är den här jäkla rollen som jag spelar inför folk. Man kan visa på ett hövligt sätt att man inte vill fortsätta samtalet. Jag vet inte riktigt hur jag ska vända om det till en positiv livsregel. Får fundera på det lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s