Måndag 19 juli 2021: långpromenad och ommöblering


Vikt / BMI

76,1 (-3,6 sen 6/7) / BMI: 24,8. Det går framåt! Nu har jag bara druckit Nutrilett istället för mat i fem dagar, så idag åt jag på riktigt.

Dagen

Badet var fullbokat hela dagen idag, tyvärr. Ska simma imorgon ändå, tack och lov. Borde ta en långpromenad för att få till min dagliga aktivitet. Jag är lite seg, men ska försöka komma iväg.

Tog min 80 minuterspromenad runt Svarte Mosse. Det var inte så fruktansvärt varmt idag, så det var en trevlig promenad.

Väl hemma igen fick jag arslet ur vagnen och möblerade om. Det som fattas nu är en längre nätverkskabel för att kunna börja titta på tv igen. Känner mej stolt över mej själv att jag orkade ta itu med det (svetten bara rann i ansiktet haha). Nu fördriver jag min tid med Youtube, som vanligt.

Har verkligen saknat simningen idag, längtar till imorgon (fast det gör jag av en annan anledning också, men tänker inte berätta mer om det nu). Blir nog att lägga mej tidigt och lyssna på podcast.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Idag skulle jag kolla lite på vad jag har för hjälp på vägen för att vidmakthålla framstegen.

  • Identifiera mina sårbarheter (bl.a. kaffe, för lite sömn, hunger)
  • Reagera på mina negativa automatiska tankar och ställa frågan ‘hur sant är det?’
  • Notera ångestsymptom och reflektera över vad som hände nu
  • Kognitiv defusion: innebär att separera från våra tankar. Kognitiv defusion leder till  minskad identifiering med tankelivet (ökad distans, medvetenhet, närvaro och acceptans). Att lära sig uppfatta tankar, inre bilder och minnen som självständiga objekt och inte nödvändigtvis som en del oss själva.

Livsregel: Om jag inte sköter städningen hemma, så blir jag dömd (och dömer mej själv) och det gör det svårt att bjuda hem folk. Istället: Jag är bara människa och jag, liksom mitt hem, duger som det är – jag gör så gott jag kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s