Fredag 16 juli 2021: på balkongen i värmen och Instagram


Vikt / BMI

76,4 (-3,3 sen 6/7) / BMI: 24,9. Ner 0,5 kg sen igår samt är nu snäppet under övervikt-BMI.

Dagen

Sov till kl. 9 idag. Har inte simningen förrän kl. 13. Har fördrivit morgonen med att läsa och spela mobilspel och pratade med mamsen en stund.

Mycket folk på badet, men kände mej rätt lugn och simningen gick bra.

Kände lite ölsug, så jag tänkte ”jag får unna mej” (mamsen sa det också när vi pratade, så jag lyssnar på henne haha) och åkte till bolaget.

Har sedan dess bara suttit på balkongen och svettats. La upp en bild på mitt Instagram-konto för första gången sedan 2 januari 2020. Vet inte om jag kommer att börja använda den igen dock. Har stängt av alla påminnelser för det gör mej stressad. Det var en av de bästa tipsen jag fick med mej från ångest-skolan, att stänga av alla appar och alarm som ”kräver” min omedelbara uppmärksamhet – det är en onödig distraktion, som inte hjälper mej att ta hand om mitt psyke.

Apropå Instagram upptäckte jag att jag hade lagt upp ett foto från nästan exakt tre år sedan:

Daglig aktivitet 80 min: ◼️ (Det är för varmt, det var varmt i poolens vatten till och med)

Dagens KBT

Skulle idag fortsätta med hur jag ska hålla KBT-planen vid liv.

  • Vara medveten om mina tankar och reflektera över/sätta ord på dom
  • Inse att tankar, känslor och beteende hänger ihop och använda mej av det vid olika situationer
  • Veta att jag har en sträng inre domare vid stress och förändringar och då ha compassion med mej själv
  • Mindfulness vid så många tillfällen jag bara kan
  • Meditera varje morgon för att sätta rätt fokus på dagen
  • Vara autentisk

Jag tror att det är dom viktigaste delarna. Imorgon ska jag fundera på vad jag har för hjälp på vägen.

Livsregel: Om jag är snäll och tillmötesgående mot alla, så kommer jag bli accepterad och omtyckt. Istället: Om jag är autentisk så kommer jag att må bra/vara sann mot mej själv och kommer förmodligen ses som en intressantare person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s