Onsdag 16 juni 2021: tvätt och städ


Vikt

76,7 (-5,2 sen 26/4)

Dagen

Tvätt- och städdag. Tog sedan en riktig långpromenad runt Svarte Mosse. Var ute i 95 minuter och hade rätt ont i fötterna när jag kom hem.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Nästa papper i KBT-högen är en panikdagbok. Saken är den att jag faktiskt inte har haft någon panikångestattack alls den senaste tiden och det är verkligen en framgång att notera. Jag tänkte först att jag skulle spara en kopia för utifall det händer, men jag tänker att det är bättre om jag släpper det. Vet nu att det finns en panikdagbok jag kan använda mej av om det blir ett stort problem igen.

Det var en bra insikt att jag inte ens kommer ihåg när jag hade panikångest senast!

Planerad plusaktivitet och utvärdering: (inte ”ska”, inget tvång)

Tänkte läsa en tidning idag, men jag har tyvärr inte lyckats lägga mobilen ifrån mej… Såg i och för sej en intressant dokumentär om fallet med Primsa Reyes som försvann för ett par år sedan och låg sedan och läste om det (på mobilen). Gör ett nytt försök imorgon.


Plusaktiviteter:

 • Slappa ✔️
 • Promenera ✔️
 • Lyssna på musik ✔️
 • Köpa saker till hemmet ✔️
 • Skratta
 • Läsa tidning eller bok ✔️
 • Virka ✔️
 • Mobilspel ✔️
 • Mysig hemmakväll ✔️
 • Laga mat ✔️
 • Skriva/blogga ✔️
 • Titta på TV/YouTube ✔️
 • Vila efter att ha städat/tvättat ✔️
 • Fotografera
 • Meditera ✔️
 • Se en film ✔️
 • Fixa naglarna ✔️
 • Lösa korsord ✔️
 • Lyssna på podcast ✔️
 • Slänga/skänka bort onödiga saker
 • Äta fet mat
 • Dricka öl ✔️
 • Simma ✔️
 • Gå på bio
 • Gå ned i vikt ✔️

Noterade negativa tankar/känslor/handlingar:

 • Håller andan
 • Andas oregelbundet
 • Andas korta andetag med munnen
 • Drar upp och spänner axlarna
 • Rynkar pannan
 • Spänner käkarna
 • Upprepar planer/gör listor i huvudet vilket gör mej stressad
 • Post mortem & planering
 • Dömer mej själv
 • Kontrollbehov
 • Brådskar igenom allt jag gör
 • Perfektionism
 • Katastroftankar, speciellt angående jobbet
 • Skjuter upp saker och får dåligt samvete, men är samtidigt rädd att jag ska glömma bort att göra det om jag inte gör det direkt – otrolig konflikt inombords
 • Elak mot mej själv vid alla former av motgångar
 • NAT (Negativa Automatiska Tankar)
 • Förväntansångest
 • Utmattad av att utföra uppgifter tillsammans med tvingande planeringstankar upprepande oavbrutet (klarar bara ett ”måste” om dagen) – både fysiskt och psykiskt känns det som att jag har gjort femhundra saker och har fortfarande femhundra kvar att göra (hjärnan bombarderar mej med krav och tvång)
 • Litar inte på att jag vågar stå upp för mej själv och ta plats: jag måste inte, lyssna på hur jag mår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s