Torsdag 17 juni 2021: simmat och handlat


Vikt

76,3 (-5,6 sen 26/4). Har hänt lite mer nu när jag bara kört med Nutrilett några dagar.

Dagen

Simning inbokad idag, så var uppe till kl. 7.30.

Efter simningen åkte jag hem och lämnade väskan, vilade lite och tog dramaten och åkte till Willys.

Har pratat med mamsen, där vi kom fram till att jag ska färga håret i en mörkblond färg för att jämna ut det blonda och cendre under utväxtperioden. Ska kika på Willys nästa gång för de hade ett stort, billigt utbud av kända märken. Återkommer med det när jag har hittat en färg. Kanske blir i helgen. Har bara slappat nu senare på dagen.

Vad gäller ”sovhörlurarna” jag köpte, så har jag bara positivt att säga. En fulladdning verkade ta runt tre timmar och det räckte sen i en och halv natt (jag spelar upp true scary stories från Youtube nästan oavbrutet medan jag sover). De sitter bra, kanske lite skevt mot mitt avstånd mellan öronen, men inget som stör. Var också lite orolig över de skulle kännas knöggliga att ligga på, men, även om det känns lite grann att jag vilar huvudet på något mer än direkt på kudden, så tycker jag inte att det påverkar något. Ligger bra och sover bra. Det negativa är att den hackar i ljudet ibland. Vet inte om det beror på att Bluetooth tappar kontakten på nåt sätt eller om det är något annat fel. Var testa vidare, var bara andra natten nu. De fyller sin funktion och gör det bra. Helt klart värda pengarna. (Fast vilka skillnader i pris det är, skulle vilja testa dom för 959 kr, men det är över min budget…)

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Funderade på panikångest, som jag skrev om igår, och även om jag inte har haft någon attack, så har jag emellanåt känt det som att det var en på gång. Vet inte hur ofta det sker, men har noterat att det ofta är när jag blir andfådd. Det är ”Clarks cirkel” att hjärnan blandar ihop informationen och jag börjar lära mej att identifiera när feltolkningen sker. Både vid simning och promenad händer det ofta att jag får tänka ”jag är bara andfådd” massor av gånger. Försöker även tänka att det är bra att bli andfådd, det innebär att jag anstränger mej och förbränner kalorier.

Nästa ämne handlar om att hantera bakslag och jag tänkte ta det imorgon.

Planerad plusaktivitet och utvärdering: (inte ”ska”, inget tvång)

Har idag bara läst på Reddit och Not Always Right, så tyvärr ingen tidning idag heller. Dumt när det känns som ett tvång istället, meningen är ju att jag ska återupptäcka saker jag tidigare har njutit av. Gör ett nytt försök imorgon.


Plusaktiviteter:

 • Slappa ✔️
 • Promenera ✔️
 • Lyssna på musik ✔️
 • Köpa saker till hemmet ✔️
 • Skratta
 • Läsa tidning eller bok ✔️
 • Virka ✔️
 • Mobilspel ✔️
 • Mysig hemmakväll ✔️
 • Laga mat ✔️
 • Skriva/blogga ✔️
 • Titta på TV/YouTube ✔️
 • Vila efter att ha städat/tvättat ✔️
 • Fotografera
 • Meditera ✔️
 • Se en film ✔️
 • Fixa naglarna ✔️
 • Lösa korsord ✔️
 • Lyssna på podcast ✔️
 • Slänga/skänka bort onödiga saker
 • Äta fet mat
 • Dricka öl ✔️
 • Simma ✔️
 • Gå på bio
 • Gå ned i vikt ✔️

Noterade negativa tankar/känslor/handlingar:

 • Håller andan
 • Andas oregelbundet
 • Andas korta andetag med munnen
 • Drar upp och spänner axlarna
 • Rynkar pannan
 • Spänner käkarna
 • Upprepar planer/gör listor i huvudet vilket gör mej stressad
 • Post mortem & planering
 • Dömer mej själv
 • Kontrollbehov
 • Brådskar igenom allt jag gör
 • Perfektionism
 • Katastroftankar, speciellt angående jobbet
 • Skjuter upp saker och får dåligt samvete, men är samtidigt rädd att jag ska glömma bort att göra det om jag inte gör det direkt – otrolig konflikt inombords
 • Elak mot mej själv vid alla former av motgångar
 • NAT (Negativa Automatiska Tankar)
 • Förväntansångest
 • Utmattad av att utföra uppgifter tillsammans med tvingande planeringstankar upprepande oavbrutet (klarar bara ett ”måste” om dagen) – både fysiskt och psykiskt känns det som att jag har gjort femhundra saker och har fortfarande femhundra kvar att göra (hjärnan bombarderar mej med krav och tvång)
 • Litar inte på att jag vågar stå upp för mej själv och ta plats: jag måste inte, lyssna på hur jag mår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s