Lördag 8 maj 2021: vilodag


Vikt

78,5 (-3,4 sen 26/4) – ja, nu har jag tydligen fastnat här…

Dagen

Gick upp och matade Spike, men gick och la mej igen. Var väl uppe vid 9-tiden. Gjorde mina morgonrutiner långsamt och spelade lite, men sen kände jag ändå för att ta min promenad. Det var skönt väder, så det var riktigt trevligt. Resten av kvällen låg jag bara i sängen och kollade på true crime.

Daglig promenad 70 min: ✔️

Kartongerna:

Dagens KBT

Värderingar och mål:

Imorgon ska jag börja försöka skriva ner vilka tecken jag bör notera under dagen, då det känns i kroppen att något är fel)

Planerad plusaktivitet och utvärdering:

Vilodag. Är svårt att släppa alla måsten jag fyller min hjärna med oavbrutet. Försöker använda mej av att tänka ”tankar” och sen rikta uppmärksamheten mot det jag pysslar med, d.v.s. vara mindful på det jag har för händer. Det funkar ibland, men ibland är det jättesvårt. Har svårt att ”bara vara” och känner hela tiden att jag måste göra något. Detta kräver övning, helt klart. Jag mår ändå mycket bättre av att tillåta mej själv att vara lat/improduktiv en dag i veckan, en dag då jag inte måste leverera. Även om det kanske går rätt bra att inte göra något fysiskt, så hänger det ändå över mej att jag har uppgifter med psyket/KBT att göra. Att vara perfekt och lösa alla uppgifter är väl inrutat efter ett helt liv med den inställningen. En fras jag och kuratorn kom fram till var att jag bör sträva efter att istället vara en ”lekfull medelmåtta”, inte en strikt perfektionist. Jag gissar att en lekfull medelmåtta har ett roligare liv…

Imorgon blir plusaktiviteten att lyssna på en podcast.


Värderingar att leva efter:

 • Stå upp för mej själv – jag behöver inte vara alla andra till lags
 • Våga fråga om hjälp när det behövs
 • Vara autentisk – ”det här är jag!”
 • Vara nyfiken
 • Röra på mej vid ångest/oro/stress
 • Var aktiv åtminstone en liten stund varje dag
 • Döm inte mej själv när jag behöver vila
 • Våga vara impulsiv
 • Göra något jag mår bra av varje dag
 • Försök att utöva mindfulness så ofta jag bara kan
 • Göra saker långsamt och vara närvarande i nuet
 • Vara nöjd mej själv som jag är
 • Stötta mej själv vid dåliga dagar – ”jag gör så gott jag kan”
 • Lyssna på kroppens behov vad gäller vila/sömn och aktivitet/motion
 • Äta regelbundet för att inte utlösa ätstörningstendenser
 • Äta vegetariskt
 • Välja ett nyttiga alternativ när jag är sugen på något
 • Leva mitt liv som en lekfull medelmåtta

Mina mål:

 • Påbörja arbetsrehabilitering
 • Sätta mej in i mitt yrke igen, teoretiskt och praktiskt
 • Simma/promenera dagligen
 • Plusaktivitet dagligen
 • Meditera varje morgon
 • Vara mindful så ofta jag bara kan (börja med städning, matlagning och tandborstning)
 • Skriv ner en lista över nyttiga snacks att ha hemma eller att unna mej på helgen
 • Sova nio timmar (det är det jag tycks må bäst av efter lite testande)
 • Gå ner till 59 kg igen och stanna där
 • Äta frukost, lunch, middag, kvällsmat samt två mellanmål
 • Ha en vilodag/vecka då jag tillåter mej själv att inte göra nånting
 • Notera ångest-tecken under dagen och då använda någon av dom avledande redskap jag har lärt mej
 • Skriv ner de tecken jag bör notera
 • Skriv ner vilka redskap jag kan använda vid dom tecknen
 • Skriv ner en lista över nyttiga snacks  att ha hemma eller att unna mej på helgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s