Tisdag 4 maj 2021: promenad och plusaktivitet


Vikt

78,8 (-3,1 sen 26/4)

Dagen

Var uppe samma tid som vanligt, det ser Spike till om inte annat. Tvekade att gå ut p.g.a. duggregn, men gjorde ändå slag i saken vid 10-tiden. Har varit motigt att göra något idag eftersom vikten tycks ha stannat, hur mycket jag än anstränger mej (sjätte dagen samma vikt nu!)

Daglig promenad 70 min: ✔️

Kartongerna: ✔️

Dagens KBT

Värderingar och mål:

Har idag funderat på vilka mål jag vill ha vad gäller min fritid. 1. Någon form av fysisk aktivitet varje dag (simning, promenad) 2. Planera in en plusaktivitet varje dag (kan börja med att skriva ner några olika val tills imorgon, blogga om mina KBT-övningar kan vara ett exempel) 3. Meditera kort varje morgon 4. Gå ut och gå när jag känner mej spänd och orolig 5. Vara mindful vid städning, matlagning och tandborstning

Planerad plusaktivitet och utvärdering:

Passade bra med en lång dusch idag eftersom jag var något frusen efter promenaden. Känns mysig att vara ren och fräsch och som att jag har gjort något vettigt som jag mår bra av.

Imorgon ska jag åka och handla. Är delvis en plusaktivitet och delvis inte. Tycker det känns kul att planera mat och att komma ut och se lite annat, men det är också jobbigt i och med den sociala fobin. Får se det som en exponeringsövning samtidigt.

Värderingar att leva efter:

 • Stå upp för mej själv – jag behöver inte vara alla andra till lags
 • Våga fråga om hjälp när det behövs
 • Vara autentisk – ”det här är jag!”
 • Vara nyfiken
 • Röra på mej vid ångest/oro/stress
 • Var aktiv åtminstone en liten stund varje dag
 • Döm inte mej själv när jag behöver vila
 • Våga vara impulsiv
 • Göra något jag mår bra av varje dag
 • Försök att utöva mindfulness så ofta jag bara kan
 • Göra saker långsamt och vara närvarande i nuet

Mina mål:

 • Påbörja arbetsrehabilitering
 • Sätta mej in i mitt yrke igen, teoretiskt och praktiskt
 • Simma/promenera dagligen
 • Skriv ner lite olika plusaktiviteter (gör sedan en dagligen)
 • Meditera varje morgon
 • Vara mindful så ofta jag bara kan (börja med städning, matlagning och tandborstning)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s