Måndag 3 maj 2021: besvikelse över vikten och slapp dag


Vikt

78,8 (-3,1 sen 26/4)

Dagen

Helt sanslöst, fortfarande 78,8 kg! Dagens motto har varit ”ge inte upp nu”, vilket jag har spelat upp i huvudet ett otal gånger under dagen. Tog min promenad vid kl. 8.30 och ökade målet till 70 min om dagen. Har bara kört med Nutrilett idag också och hoppas på ett positivt resultat imorgon. Har kollat på YouTube och spelat mobilspel större delen av dagen.

Daglig promenad 70 min: ✔️

Kartongerna: ❌ (var bara nere med två tomkartonger till förrådet)

Dagens KBT

Värderingar och mål:

De värderingar angående min fritid, som jag kommit fram till är att jag vill få till att ha som rutin att röra på mej vid oro/stress/ångest för att avleda mej själv från negativa tankar/känslor; inte döma mej själv när jag känner behov av att vila; inte ha en massa tvång på saker jag måste göra och sen klandra mej själv för att jag inte gjorde det, våga vara impulsiv; göra något jag mår bra av dagligen; vara aktiv åtminstone en liten stund dagligen samt vara mindful/utåtfokusera, göra saker långsamt och vara närvarande i nuet så ofta jag bara kan.

Planerad plusaktivitet och utvärdering:

Problemet är nog att jag inte planerar något utan det slutar med att jag inte gör något efter promenaden. Jag spenderade dock kvällen med mobilspel och jag försökte tillåta mej själv att göra det och släppa måsten och krav. Jag har överbelastat hjärnan med krav den senaste tiden och det är det som har gjort att ångesten kommer på kvällen. Tyvärr blir utvärderingen att jag inte mår bättre för det. Jag får försöka planera in vilodagar så jag inte får dåligt samvete.

Min plusaktivitet för imorgon blir att ta en lång, skön dusch efter promenaden.

Värderingar att leva efter:

 • Stå upp för mej själv – jag behöver inte vara alla andra till lags
 • Våga fråga om hjälp när det behövs
 • Vara autentisk – ”det här är jag!”
 • Vara nyfiken
 • Röra på mej vid ångest/oro/stress
 • Var aktiv åtminstone en liten stund varje dag
 • Döm inte mej själv när jag behöver vila
 • Våga vara impulsiv
 • Göra något jag mår bra av varje dag
 • Försök att utöva mindfulness så ofta jag bara kan
 • Göra saker långsamt och vara närvarande i nuet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s