Flera ärenden


Vaknade kl. 9.30. Rhith var här. Jag gjorde mej snabbt iordning och fixade lite kaffe. Hade bokat in att jag skulle ta blodprovet kl. 11.30 på Sahlgrenska. Jag hade fått reda på att det är två prover som jag ska ta varje gång: S-CDT och B-PEth.

Snabb recap:

CDT: Om man har ett förhöjt CDT tyder detta med stor sannolikhet på ett långvarigt och kontinuerligt överkonsumerande av alkohol. Det krävs i regel både hög konsumtion av minst 5 standardglas/dag under minst 1-2 veckor kontinuerligt för att provet skall ge utslag. CDT förhöjs inte vid tillfällig eller måttlig konsumtion och förhöjda värden normaliseras på 2-4 veckor. Normalt utgör CDT en mindre del (< 2.0%) av totalt transferrin i serum, men vid hög konsumtion/missbruk av alkohol under längre tid noteras oftast, men inte alltid, CDT-värden över 2.0%.

PEth: En enstaka berusning ger ingen förhöjning av B-PEth, men vid regelbundet intag av alkohol stiger mätvärdet med den ökande konsumtionen. Ett enstaka berusningstillfälle (alkoholkoncentration 1-1,5 promille) ger inte upphov till PEth-koncentration över 0,30 μmol/L, varken akut eller under efterföljande dygn. Halveringstiden för B-PEth är cirka 4 dygn. PEth visar främst alkoholkonsumtion under de senaste 2 veckorna. Eftersom lägsta gräns satts till <0,05 μmol/L kan även en socialt accepterad alkoholkonsumtion ge ett numeriskt värde.

Jag har inte druckit mer än två-tre gånger sedan förra provet, men dum som jag är så drack jag fyra folköl och 1,5 starköl igår, dagen innan provet. Det är därför som jag blev lite nojig att det skulle ge ett förhöjt värde idag. Verkar dock inte som att det ska vara något problem. Jag kan inte hitta mina provsvar på 1177, konstigt nog eftersom andra provsvar finns där. Sjuksköterskan skulle posta dom till mej, men hon måste ha glömt det. Jag får fråga henne igen. Vet inte vad CDT var förra gången, mer än att det var normalt.

Efter provtagningen åkte jag hem. Hade tvättstugan kl. 14 och sedan hade sjuksköterskan på sömnbehandlingen bokat in ett videosamtal kl. 14.45. Jag hade bara bra saker att tala om för sjuksköterskan idag och hon var nöjd med mitt jobb. Jag har lagt mej så nära inpå kl. 01 jag har kunnat, har somnat nästan direkt eftersom jag är helt utmattad vid den tiden och jag har kommit upp runt kl. 9 varje dag. Jag har fyllt i sömndagboken varje dag och idag skulle hon aktivera modul 4, som jag tänkte ta itu med imorgon.

Efter tvätteri har jag nu på kvällen virkat upp mitt billiga garn från Rusta och ska fästa in alla trådar. Jag har samtidigt försökt att komma ifatt alla mina Youtube-favoriter. Är up-to-date med That Chapter, This is Monsters och EWU och betar nu av Deadbug Says.

Lols
Den enda Patreon jag överväger.

Jag har inte varit och simmat på ett bra tag, vilket jag mår skit över. Hela dagarna känns meningslösa när jag inte har varit på badhuset! Jag förstår inte ens varför jag inte kommer iväg (bortsett från att sömnbehandlingen har fuckat en del med orken). Nu har inomhusbadet bara öppet måndag-onsdag nästa vecka, sen är det bara utomhus som gäller. Det ställer till det i och med att vädret är så jävla kasst.

Inte nog med att det bara är utomhusbad, man måste boka sej också! Jäkla skit. Jag ska dit på måndag i alla fall!

Vikten har annars hållt sej runt 64,8-65,3 kg, fast idag hade jag gått upp 1,2 kg till 66,3 kg och det förstår jag inte alls varför – var det folkölen?

Nu är klockan snart 01. Ska se två klipp till och sen gå och nana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s