Mitt liv har länge saknat struktur, åtgärdat det idag – lättad och stolt


Jag har nu lyckats få ihop en lista över dom närmaste viktiga händelserna, vad jag ska göra och hur jag ska tänka. Försökte även göra upp en dagsrutin. Känns oerhört skönt att få den här överblicken, vilket jag inte har haft nån på flera månader. Jag kan inte säga annat än att det känns oerhört överväldigande och det är den insikten och känslan av att jag inte kommer att klara av det, som jag har försökt fly ifrån. Nu får jag lära mej att face:a saker och ting igen! Jag får tänka ”ta en sak i taget” och dessutom är det ”bara” en viktig (extra jobbig) sak om dagen och helgerna är fria. Jag har ju enorm tendens att bara klumpa ihop allt till en enda jobbig sörja och därmed inte göra nåt av det, nu ska det bli ändring på det! Mina förhoppningar är faktiskt goda, jag vill ju det här!

FIXA SNARAST:

▪️6/5: Häng in tvätten
▪️6/5: Ring mamsen
▪️7/5: Diskutera med och göra klart mina gränser för exet (viktigt!)
▪️7/5: Dammsug & Torka golv
▪️7/5: Skriv ner mina tankar angående arbetsträningen i bloggen för att få en överblick (tacka ja?)
▪️8/5: Vad känner jag för mina vänner och hur vill jag att vår fortsatta vänskap ska se ut. Vad vill jag göra, behöver jag sätta gränser, tala om mina känslor, sluta umgås?
▪️8/5: Skriv ner vad jag känner att jag behöver ändra/jobba på hos mej själv för att underlätta arbetet med att återfå det normala livet jag vill ha (kolla KBT-papperen för tips)
▪️9/5: Rehabkoordinatorn – återkoppling angående arbetsträningen
▪️10/5: Kontakta Dani om att fortsätta med aktivitetshuset fram tills arbetsträningen ev. kommer igång i september
▪️11/5: Mejla soc angående arbetsträningen
▪️12/5: Mejla HR angående ev. kommande arbetsträningen och min planering framöver
▪️13/5: Kuratorn. Det jag ska skriva ner på ett papper och ta upp med henne för att se om jag kan få lite tankar om och KBT-syn på är: 1) jag behöver hjälp med hur jag ska tänka och göra för att sätta gränser, hur hanterar jag att folk utnyttjar mej och att jag tror att dom har all rätt att göra det (det är egentligen en enorm fråga, eftersom hela min personlighet bygger på det). 2) se vad hon tänker om min tendens att skjuta saker på framtiden och tro att allt löser sej av sej själv, alltså hur får jag tillbaka mina rutiner och tar kontrollen över mitt liv igen. Jag måste lära mej att inte bara flyta med strömmen, d.v.s. t.ex. flyktbeteendet att ta en öl och inte tänka på det som är jobbigt. Vad gäller rutiner har jag i och för sej insett att skriva listor är en bra början. 3) Vill också ta upp att jag helst ses oftare än en gång i månaden just nu om det går eftersom jag känner att behöver det stödet
▪️16/5: Kontakta Bostadsbolaget om vad som händer med lägenhetsrenoveringen i höst och vad jag behöver veta/tänka på
▪️17/5: Madrassen (Plumpen)
▪️22/5: Fira födelsedag
▪️17/6: Kontakta Bostadsbolaget om möjlighet till lägenhetsbyte när jag har fått förstahandskontraktet
▪️20/6: förhoppningsvis nått målet 59,0 kg

DAGLIGA RUTINER:

▪️Kl. 9: Vakna
▪️När jag har gått upp: fyll i sömndagboken på 1177
▪️Mediciner
▪️Tisdagar kl. 11.30: Aktivitetshuset meditation
▪️Onsdagar kl. 10.30: Aktivitetshuset hantverkscaféet
▪️10-12-tiden: Simma
▪️14-tiden: Promenera minst 30 min
▪️Fredagar kl. 14: Tvättstugan och städning
▪️15-tiden: Cymru
▪️16-tiden: Sömnbehandlingen: läs nästa avsnitt och gör uppgifter
▪️Måltider: Se till att alltid ha mat infryst/handla mat/laga mat (max 800 kcal/dag lunch och middag)
▪️MMS till mamsen 
▪️Kl. 21.30:Theralen och Zopiklon
▪️Kl. 22: lägg mej

Är nöjd med vad jag har kommit fram till idag. Känner mej på mycket bättre humör och är faktiskt lite peppad på att få detta att funka. Det jag inte har tagit upp är ölen och hur göra med mina vänner.

Jag tänkte begränsa ölen till endast en dag i veckan, vilken dag kvittar.

Mina vänner (nu menar jag dom tre jag träffar oftast) borde jag ha typ liknande samtal med som jag ska ha med exet. Jag måste dock först fundera lite på vad jag vill ha sagt till var och en efter jag har kommit underfund med vad jag vill ha ut av våra vänskaper, ger umgänget nåt mer än bara tillfällig flykt med öl, ställer det bara till det för mej eller är det nåt som är helt ok och som jag behöver ibland. Jag funderar på det tills på söndag.

Är väldigt ledsen att jag inte träffade sis idag, men jag har bett om ursäkt och vi är fortfarande vänner, såklart. Jag hade behövt lite annan input och lyssna på någon annans tankar och funderingar just nu, men nu blev det som det blev. .

Så då gäller det nu idag att jag hänger in tvätten, fyller i sömndagboken, ringer mamsen och sen tar det där samtalet med exet, som jag påbörjade igår. Jag började då med att sätta två för mej viktiga gränser och dom förstod han och kan hålla sej till (inte ringa före kl. 10 och att inte ringa och ringa tills jag svarar). Nu ska jag försöka att förklara att jag inte är hans stöttesten och inte har möjligheten, orken eller nån anledning till att vara det. Jag kan inte gå vidare med ett strukturerat, ordnat liv själv om jag tar på mej och ska försöka hjälpa honom med hans problem titt som tätt så fort han säger det. Det håller mej borta från mina egna bra intentioner för framtiden. Det finns liksom en anledning till att jag gjorde slut – för att inte vara medberoende längre. Önska mej lycka till att det går in i huvudet på honom annars är jag tvungen att bryta kontakten helt.

UPDATE: Skickade till exet: ”Ring mej när du kan. Jag vill prata om det jag sa igår angående vår vänskap. Jag behöver veta att du förstår exakt vad jag menar och om du tänker lyssna på dom gränser jag måste sätta eller om vi ska bryta kontakten. Vi hörs.” Var dock tvungen att skjuta på samtalet med honom tills imorgon eftersom när han ringde tillbaka var han hemma hos nån polare med sin kvinna och han var inte nykter. Vi ska höras imorgon, tror jag. Jag satte mej ner och skrev ner alla punkter som jag ska ta upp med honom. Det blev rätt många och långa punkter, men jag har kortfattat skrivit ner det viktigaste på ett papper, så jag är beredd nu. (La här upp massor om det abusive relationship jag hade med exet och hur mitt liv och psyke fortfarande påverkas negativt av det, men jag känner att det är nog alldeles för personligt, så jag tog bort det, har sparat det, så kanske lägger upp det igen efter att jag har pratat med honom och läst igenom det igen. Det var dock väldigt bra att sätta ord på allt som jag har dolt, försökt glömma och skäms över, så det var inte bortkastad tid och om någon skulle vilja veta och förstå varför jag inte har blockat exet för längesen så förklarar jag allt där).

Slutligen: min strävan att återfå ett normalt liv, som det jag hade för sex-sju år sedan kommer att lösa sej, det är jag övertygad om, även om jag inte kan säga när. Jag är bara ledsen att jag inte är en starkare människa och att jag inte kan förändra alla mina fel och brister i en handvändning. Jag arbetar med mej själv så gott jag kan, med den hjälp jag har och jag hoppas att dom (speciellt Rhith då) som tycker om mej har orken, lusten och viljan att finnas där för mej trots att jag kommer att falla ofta innan jag lär mej att gå igen. Jag vet att jag inte är lätt att vara med (jag är t.o.m. extremt trött på mej själv och hur jag lever mitt liv), men jag hoppas att jag nu har fått fram hur mycket jag verkligen vill ha en förändring.

Detta var en katharsis att få ur mej allt som jag har burit inom mej och lidit av så länge. Jag har kommit underfund med mina tankar angående mycket som pågår i mitt liv just nu och därmed hur jag kan försöka att hantera vissa jobbiga saker som jag inte längre vill bära med mej, jag fått en välbehövlig överblick över kommande händelser som oroar mej och jag har gjort en plan över hur jag vill att mina dagliga rutiner ska se ut. Jag kommer att fortsätta bocka av saker på ”Fixa-listan” och hålla den uppdaterad. Börjar med dom dagliga rutinerna imorgon och sen får jag se till att följa planen varje dag nån vecka eller så tills jag har lärt mej att göra dom naturligt. Kommer inte att simma imorgon dock, det får bli först på måndag.

Nu är klockan faktiskt 02 och jag har suttit och funderat först på listorna och sen skrivit här på bloggen nästan hela dagen. Jag har definitivt kommit fram till att jag inte kommer att sluta med bloggen, men det dröjer nog länge innan jag skriver så här mycket igen. Det var dock väldigt behövligt idag för att hjälpa mej att vända blad så jag får rätsida på mitt liv igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s