Onsdag 23 juni 2021: tankar om sjukpenning och sjukskrivning


Vikt

77,5 (-4,4 sen 26/4): fan, upp 1,4 kg sen igår! Åt enormt mycket chips och godis utlöst av ölen, helt klart. Nu får det vara nog med öl tills jag har gått ner till åtminstone 72 kg! Jag klandrar mej själv något enormt och detta förstör hela dagen. ”Jag är så jäkla dum i huvudet, som alltid sabbar allting” maler runt i huvudet oavbrutet. Hur kan jag känna att jag fick unna mej det och gå vidare där jag var? Problemet är att jag går upp så mycket i vikt varje gång och det känns som att jag har förstört allting… Imorgon är det simning igen och tillbaka till normalt hälsosamt ätande.

Dagen

Tvättstugan idag.

Lyssnade på radion, som vanligt, på morgonen och idag tog de upp precis det jag råkade ut för, alltså att som sjukskriven med depression och ångest inte få rätt till sjukpenning helt plötsligt. Jag blev nekad sjukpenning eftersom bevisbördan låg hos mej och det läkarna hade iakttagit och skrivit på läkarintyget räckte inte, tydligen. Detta trots att de är professionella och vet hur man ser, ställer rätt frågor och antecknar det om mej. Min överklagan ligger hos kammarrätten nu. Skönt att höra att jag inte är ensam, men verkar inte som de andras överklaganden har lett till något dock. Vi får se vad som händer. Tar tid. Jag är tacksam över försörjningsstödet, just nu, även om det inte känns rätt utan jag borde ha tillgång till mina pengar.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Livsregel: Om jag är smal, så är jag en lyckligare människa. Vad kan jag byta den livsregeln till? Kanske om jag äter nyttigt, så mår både kroppen och hjärnan bättre?


Plusaktiviteter:

 • Slappa ✔️
 • Promenera ✔️
 • Lyssna på musik ✔️
 • Köpa saker till hemmet ✔️
 • Skratta
 • Läsa tidning eller bok ✔️
 • Virka ✔️
 • Mobilspel ✔️
 • Mysig hemmakväll ✔️
 • Laga mat ✔️
 • Skriva/blogga ✔️
 • Titta på TV/YouTube ✔️
 • Vila efter att ha städat/tvättat ✔️
 • Fotografera
 • Meditera ✔️
 • Se en film ✔️
 • Fixa naglarna ✔️
 • Lösa korsord ✔️
 • Lyssna på podcast ✔️
 • Slänga/skänka bort onödiga saker
 • Äta fet mat
 • Dricka öl ✔️
 • Simma ✔️
 • Gå på bio
 • Gå ned i vikt ✔️

Noterade negativa tankar/känslor/handlingar:

 • Håller andan
 • Andas oregelbundet
 • Andas korta andetag med munnen
 • Drar upp och spänner axlarna
 • Rynkar pannan
 • Spänner käkarna
 • Upprepar planer/gör listor i huvudet vilket gör mej stressad
 • Post mortem & planering
 • Dömer mej själv
 • Kontrollbehov
 • Brådskar igenom allt jag gör
 • Perfektionism
 • Katastroftankar, speciellt angående jobbet
 • Skjuter upp saker och får dåligt samvete, men är samtidigt rädd att jag ska glömma bort att göra det om jag inte gör det direkt – otrolig konflikt inombords
 • Elak mot mej själv vid alla former av motgångar
 • NAT (Negativa Automatiska Tankar)
 • Förväntansångest
 • Utmattad av att utföra uppgifter tillsammans med tvingande planeringstankar upprepande oavbrutet (klarar bara ett ”måste” om dagen) – både fysiskt och psykiskt känns det som att jag har gjort femhundra saker och har fortfarande femhundra kvar att göra (hjärnan bombarderar mej med krav och tvång)
 • Litar inte på att jag vågar stå upp för mej själv och ta plats: jag måste inte, lyssna på hur jag mår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s