Fredag 18 juni 2021: hårfärg och umgänge


Vikt

76,3 (-5,6 sen 26/4)

Dagen

Träffade tjötkärringen idag. Vi hade trevligt. När jag dricker öl hamnar KBT:n långt ner i prioriteringen.

Simmade i morse, sen skulle jobbet ringa kl. 13, men blir på måndag istället.

Vilken kö det var in till badet idag! Brukar bara kunna gå rakt in. Var otroligt mycket folk och det var inte lätt att simma eftersom det bara var tre längder till alla motionssimmare. Jag lyckades simma min kilometer även om det inte var det minsta njutbart med människor i vägen hela tiden. Egentligen borde jag nästan boka av tiden när jag ser att tiden är fullbokad…

Var på Willys efter jag hade gått min promenad och jag köpte, helt impulsivt, en hårfärg.

Jag och mamsen hade diskuterat hur jag skulle göra med hårfärgen. Kan inte fortsätta bleka håret eftersom det är som gummiband nu när det är blött – helt sönderblekt. Vi kom fram till att om jag färgar håret en mörkblond nyans som är ett mellanting mellan det blonda och min naturliga hårfärg, som har växt ut en bra bit, så kan det bli bra. Vet inte vad jag vill ha för hårfärg sen, men detta får en övergång innan jag väljer någon annan färg.

Jag är helt klart nöjd med hur det blev.

TK (d.v.s. tjötkärringen) ringde sen och frågade om vi skulle ses på Majorna och jag tänkte att jag gör inget annat, så jag kan ta en sväng.

Vi satt en stund vid ”alkishörnan”, men jag orkade inte mer än en halvtimme. Fan, hatar gapiga alkisar. Eftersom vi inte pratade med dom ändå så var deras ylande bara fruktansvärt irriterande och störande. Vi gick till krogen några minuter bort istället.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Inget specifikt idag, men har känt de senaste dagarna att jag blir bättre och bättre på att notera ångest och stanna upp och andas, typ när jag väntar på eller sitter på spårvagnen eller står i kö.

Planerad plusaktivitet och utvärdering: (inte ”ska”, inget tvång)

Öl och umgänge. Kändes behövligt.


Plusaktiviteter:

 • Slappa ✔️
 • Promenera ✔️
 • Lyssna på musik ✔️
 • Köpa saker till hemmet ✔️
 • Skratta
 • Läsa tidning eller bok ✔️
 • Virka ✔️
 • Mobilspel ✔️
 • Mysig hemmakväll ✔️
 • Laga mat ✔️
 • Skriva/blogga ✔️
 • Titta på TV/YouTube ✔️
 • Vila efter att ha städat/tvättat ✔️
 • Fotografera
 • Meditera ✔️
 • Se en film ✔️
 • Fixa naglarna ✔️
 • Lösa korsord ✔️
 • Lyssna på podcast ✔️
 • Slänga/skänka bort onödiga saker
 • Äta fet mat
 • Dricka öl ✔️
 • Simma ✔️
 • Gå på bio
 • Gå ned i vikt ✔️

Noterade negativa tankar/känslor/handlingar:

 • Håller andan
 • Andas oregelbundet
 • Andas korta andetag med munnen
 • Drar upp och spänner axlarna
 • Rynkar pannan
 • Spänner käkarna
 • Upprepar planer/gör listor i huvudet vilket gör mej stressad
 • Post mortem & planering
 • Dömer mej själv
 • Kontrollbehov
 • Brådskar igenom allt jag gör
 • Perfektionism
 • Katastroftankar, speciellt angående jobbet
 • Skjuter upp saker och får dåligt samvete, men är samtidigt rädd att jag ska glömma bort att göra det om jag inte gör det direkt – otrolig konflikt inombords
 • Elak mot mej själv vid alla former av motgångar
 • NAT (Negativa Automatiska Tankar)
 • Förväntansångest
 • Utmattad av att utföra uppgifter tillsammans med tvingande planeringstankar upprepande oavbrutet (klarar bara ett ”måste” om dagen) – både fysiskt och psykiskt känns det som att jag har gjort femhundra saker och har fortfarande femhundra kvar att göra (hjärnan bombarderar mej med krav och tvång)
 • Litar inte på att jag vågar stå upp för mej själv och ta plats: jag måste inte, lyssna på hur jag mår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s