Onsdag 9 juni 2021: fokus återhämtad


Vikt

77,8 (-4,1 sen 26/4)

Dagen

Har inte haft lust att skriva på ett tag. Inte hänt så mycket dock.

Jag har simmat så mycket jag har orkat. Det har inte varit några problem att boka, men det kommer, med all säkerhet, att bli fler folk ju längre sommaren lider. Jag får ta det problemet när det kommer och det är inget jag kan påverka. Är inbokad kl. 9 imorgon (det är den tiden jag brukar ta).

Idag var tvätt- och städdag, så jag började med det kl. 8. Tog sedan min promenad. När jag har simmat går jag 40 min, men idag blev det en långpromenad på 80 min.

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagens KBT

Tappade fokus en del. Vet inte vad som hände, eller varför, men hade ingen lust med något några dagar. Får nog acceptera att det blir så ibland. När jag bloggar om mina ”uppgifter” dagligen håller jag KBT-redskapen levande, så när jag inte skriver innebär det nog, tyvärr, att jag är lite lost ett tag. Är lite svårt att komma tillbaka i gängorna igen, men att jag skriver nu innebär att jag fortsätter där jag var.

Det är viktigt att jag påminner mej själv om att jag inte är tillbaka på ruta ett bara för att jag ”bara flyter med” några dagar. Det jobbiga är dock att det är så svårt att ta tag i mej själv igen. Det betyder att inga av de redskap jag har lärt mej faller sej naturligt än utan de är ‘saker jag måste göra’ och det är ju motsatt mot hur jag vill leva. Lite moment 22… Jag accepterar tydligen inte mej själv utan har ett stort krav på mej själv att anamma alla dessa regler jag har satt upp. Suck. Tror jag ska ta upp det med kuratorn nästa vecka (”hur ska jag förhålla mej till att KBT:n blir ett tvång”). Det är förmodligen som skillnaden mellan värderingar och mål: jag strävar efter att vara mitt bästa jag, men det finns inget målsnöre. Får se vad hon svarar.

Nästa papper i min lilla hög med KBT-papper från kuratorn handlar om acceptans. Ska läsa igenom det senare och se hur jag applicerar det. Återkommer om det imorgon.

En klapp på huvudet under de senaste ‘förlorade dagarna’ är att jag varje morgon och kväll har gjort mina övningar i mindfulness (haha, kul att jag fick förslaget ”minfält” när jag skulle skriva mindfulness, fast borde inte SwiftKey ha lärt sej vid det här laget, trots ny telefon?). Apparna Serenity och MyLife påminner mej visserligen morgon respektive kväll. Jag har också skrivit ner mina känslor i kalendern åtminstone en gång om dagen, så lite koll har jag i alla fall haft, även om jag inte aktivt har jobbat med dom känslorna.

Planerad plusaktivitet och utvärdering: (inte ”ska”, inget tvång)

Under de senaste dagarna har mina plusaktiviteter varit att slappa. Drack några öl i fredags och köpte några folköl i söndags (har hållit maten under kontroll, tack och lov), men det är bara när jag tar några öl för mej själv som det är en plusaktivitet. Den hjälper visserligen till att ”ta bort” den sociala fobin ett tag, men jag föredrar att vara för mej själv och filosofera över livet. Att lyssna på någon annan en stund kan i och för sej vara en flykt från mina egna problem ett tag, men jag har så sällan ork eller lust att ta in information om andra människors vedermödor.

Min senaste tanke var att jag skulle lösa korsord. Det är något jag har saknat nästan lika mycket som att se på film och läsa böcker. Jag köpte Hemmets Journal, men den ligger oöppnad bredvid askkoppen. Det får bli min plan imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s