Söndag 30 maj 2021: hopplöshet


Vikt

78,8 (-3,1 sen 26/4): fan, sabbade två kilos viktminskning på en dag! Om jag åtminstone hade haft ”äta fet mat” som en plusaktivitet, så hade jag inte dömt mej själv så här mycket. Jag känner mej hopplös. Det är dessutom ännu värre nu när det är fint väder och inga av mina tunna kläder passar längre!

Dagen

Utnyttjade vilodagen till max igår, gick bara och köpte skorpor och ost vilket jag sedan vräkte i mej framför Youtube. Jag får se till att inte köpa hem ost, det är verkligen min fallgrop. Ska försöka välja färskost eller tomat med örtsalt istället. Köpte faktiskt gurka och dipp också, så inga chips (duktigt!).

Ju mindre jag dömer mej desto lättare kan jag hantera livet på det sätt jag vill. Tankepauser igen. Och om jag inte dömer mej själv för mitt utseende kommer jag att ha ett mycket roligare liv (lekfull medelmåtta var det). Jag kan ta en sväng till nån 2nd hand och köpa några billiga kjolar så jag kan leva ett naturligt liv i väntan på viktnedgången.


Noterade negativa tankar/känslor/handlingar:

 • Håller andan
 • Andas oregelbundet
 • Andas korta andetag med munnen
 • Drar upp och spänner axlarna
 • Rynkar pannan
 • Spänner käkarna
 • Upprepar planer/gör listor i huvudet vilket gör mej stressad
 • Post mortem & planering
 • Dömer mej själv
 • Kontrollbehov
 • Brådskar igenom allt jag gör
 • Perfektionism
 • Katastroftankar, speciellt angående jobbet
 • Skjuter upp saker och får dåligt samvete, men är samtidigt rädd att jag ska glömma bort att göra det om jag inte gör det direkt – otrolig konflikt inombords
 • Elak mot mej själv vid alla former av motgångar
 • NAT (Negativa Automatiska Tankar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s