Måndag 8 februari 2021: ny vecka – nya tag


Vikt

80,5 (sen 25/1: -0,8)

Dagen

Sov ända till 10 idag. Kände inte för att gå upp eftersom jag inte ville väga mej. Ätit en massa sen sist plus druckit öl, så insåg att jag såklart skulle ha gått upp i vikt. Tog ändå min promenad och gick igenom en kartong, men har annars bara slappat i sängen. Har i alla fall ätit normalt idag.

Spelet går bra hahaha…
Har lärt mej en massa nyttiga fraser på Walesiska…

Insikt

Som vanligt är en ny måndag ett nytt försök att göra saker enligt min plan i huvudet (främst gå ned i vikt). Fick faktiskt ett peppande tips från en app jag har:

KBT hemuppgift I – praktisk

Daglig promenad ✅

Kartongerna 30 min ✅

Införa något nöjsamt varje dag: spelat mitt spel ✅

KBT hemuppgift II – kognitiv

Ångestdagbok/oroslista, koncentrationen: har bara börjat titta på det ena pappret (orosdagboken) som kuratorn skickade. Ska börja fylla i det imorgon.

Minska dagsschemat: har inte fortsatt med att utmana list-behovet och har följt mitt dagsschema till pricka idag. Det har att göra med att ”allt måste göras perfekt från början (dvs måndag)”. Om jag inte gör allt rätt så är jag misslyckad direkt. Ja, nog måste jag försöka minimera dagslistan – den gör att jag dömer mej själv redan från början. Suck. Jag börjar med att plocka bort ”ta medicinen” för det gör jag faktiskt automatiskt och behöver inte bocka av det på en lista. ✅

Använda mej av dagligen

  • När jag stressar fast jag inte har bråttom: gör det jag pysslar med långsammare, var mindful på det och tänk på andningen
  • Planerings- och katastroftankar p.g.a. mitt kontrollbehov där jag spänner mej och håller andan: släpp ner axlarna, utåtfokusera och ta lugna andetag
  • Vid krav på att bocka av saker på en internt konstruerad lista: ”jag behöver inte tänka på det nu” och utåtfokusera
  • När jag inte kan släppa planeringstankarna: skriv ner de tankar som jag kan uttyda och släpp dom sen. Kolla listan runt 11-tiden varje dag om något ska göras eller strykas.
  • Se till att jag gör något nöjsamt dagligen och sträva efter att hålla hjärnans tankeverksamhet i nuet.
  • Bara gör det, som jag kanske inte känner för just nu, utan att tänka – det kommer att bli en del av min rutin så småningom
  • Vid reklampauser: sänk axlarna och notera andetagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s