Fredag 5 februari 2021: rätt slapp dag


Vikt

79,7 (1,6) Varken upp eller ned sen igår. Kanske bra då jag ändå inte gick upp p.g.a ölen.

Dagen

Vaknade vid alarmet kl. 8.30, trots att Spike (som vanligt) väckt mej då och då sen ett par timmar tillbaka. Han tassar mej i ansiktet, utan klor. Kanske leker han med hörluren eller så tycker han att det är dags att jag går upp och serverar frukost – en kombo, troligtvis.

Insikt

Försöker att göra allt långsammare, eftersom det gör att brådskan inte byggs upp till stress och ångest inom mej. Insåg idag att det hatade vägunderlaget i Gbg just nu (fryst, knögglig is övertäckt med snö och minimalt med sandning) fick mej att ta det lugnt. Tassade fram eftersom jag inte vill ramla och tänkte ”jag har inte bråttom” med jämna mellanrum. Så nåt gott med det onda.

Fredagsgötteri.
Detta plus avokadon är ca. 650 kcal.

KBT hemuppgift I – praktisk

Dåligt med det praktiska idag. Blev ingen daglig promenad bortsett från en sväng till lokala Willys. Orkade inte ta itu med kartongerna. Nöjet idag blev lite grönsaker med dip samt ölen som var kvar sen igår.

KBT hemuppgift II – kognitiv

Fick brevet från kuratorn idag, men har inte hunnit kolla på det än.

Fick lite andra hjälpmedel, som jag också ska kika på.

Minska listorna och utmana list-behovet: har fortsatt med frågorna i Word-dokumentet, inte helt klar, men har dykt upp mycket tankeväckande. Har fortsatt mitt dagsschema dock och har inte lyckats stryka något, men jag tänker på det – alltid nåt.

Använda mej av dagligen

  • När jag stressar fast jag inte har bråttom: gör det jag pysslar med långsammare, var mindful på det och tänk på andningen
  • Planerings- och katastroftankar p.g.a. mitt kontrollbehov där jag spänner mej och håller andan: släpp ner axlarna, utåtfokusera och ta lugna andetag
  • Vid krav på att bocka av saker på en internt konstruerad lista: ”jag behöver inte tänka på det nu” och utåtfokusera
  • När jag inte kan släppa planeringstankarna: skriv ner de tankar som jag kan uttyda och släpp dom sen. Kolla listan runt 11-tiden varje dag om något ska göras eller strykas.
  • Se till att jag gör något nöjsamt dagligen och sträva efter att hålla hjärnans tankeverksamhet i nuet.
  • Bara gör det, som jag kanske inte känner för just nu, utan att tänka – det kommer att bli en del av min rutin så småningom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s