v.49 Måndag 2 december 2019


Inspiration

Dagens projekt:

Kartonger: 38 kvar, 15 sparade

Måndag: Simma

1930-talsfilm: ”Ghost Patrol” (1936)

Den nionde filmen med Claudia Dell.

Drama. IMDb: 4,7/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 28/118 (Travelling)

Meditation Morgon: 4:7:8 Breathing 6 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: 2:4 Breathing 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: En skål fil och müsli, Linfröolja, C-vitamin. 300 kcal.

Lunch: Ris med Fänkål och Svarta Bönor, ett knäckebröd med Wensleydale-ost. 350 kcal.

Middag: Det sista av Aubergine med Gräddfil-grytan. 150 kcal.

Kvällsmat: En skål fil och müsli och en skiva rågbröd med cream cheese och ost. 490 kcal.

Mellanmål: Två majskakor med cream cheese och en ostskiva. 200 kcal.

Summa kcal: 1549/1509

Kolhydrater: 41/55 %

Fett: 44/25 %

Protein: 15/20 %

Simning (mån,ons,tor,fre): 1 km / 34 min / 364 kcal. (Wow, en hel minut fortare! Hahaha).

Promenad: 10.292/8.000 steg / 322 kcal

Vikthantering: Vikten ok idag. 134/110 aktiva min: 1933 brända kcal av målet 1509. 0 kcal över målet.

Psyket: Sömnen (8,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: Ångesten stark i vissa kortare perioder under dagen, men under många längre perioder har jag mått helt ok. Koncentrationen ok.

Dagen i sammanfattning: Vaknade kl. 6, men somnade om till kl. 8 igen. Varför blir det så nu hela tiden? Hela dagen blev fördröjd p.g.a. detta. Morgonrutin. Stressad på förmiddagen och hade en jobbig period när jag författade min överklagan i brevform. Blev klar och även om det inte kommer leda till nåt så har jag gjort vad jag har kunnat. Med det ur världen tog jag till slut min väska med simkläder och gick. Kom inte i bassängen förrän 12.30, men tack och lov var det inte allt för mycket folk. Simningen gick bra och när stressen började komma simmade jag långsammare för att undvika Clarks cirkel. Efter simningen gick jag hem och lämnade väskan och hämtade brevet. Tänkte kombinera postandet av brevet med min promenad och ett besök på Netto.

Mindes varför promenaden till Netto kändes så lång. Så här långtråkigt ser det ut en bra bit och det känns inte som om man kommer närmare.

De hade erbjudande på Pease bullar. Har aldrig ätit dom, så kan vara intressant att testa. Köpte även Hälsans Köks Vegokorv. Jag är ”uppväxt på” (=levt på Hälsans Köks sojakorv sedan jag blev vegetarian för 27 år sedan) deras korv, som jag verkligen har gillat, men nu är det ett nytt recept, samt att det inte heter sojakorv längre, så får se vad jag tycker om dom nu.

Besökte Netto för några andra erbjudanden också och kom därifrån med annat billigt att komplettera veckinköpet med: gurka, aubergine, purjolök samt vattenkastanjer, böngroddar, torkade tranbär (till frukosten), majonnäs och, faktiskt, ett garnnystan. Gick på 113 kr, så det var överkomligt. Upptäckte när jag kom hem att han stämplar purjolöken två gånger…suck… Vet inte när jag kommer tillbaka dit, så det blev en dyr purjolök. Fasen! Promenaden till Netto tog 52 minuter och var nästan 4 km, så det blev spårvagnen hem. Efter det värmde jag auberginegrytan. Kollade på ett avsnitt av GW:s Mord, det om Satanistmordet i Keillers Park. Tyckte det passade p.g.a. området, även om fallet var bekant sedan tidigare. Såg även en film och virkade. Är inte lika utmattad idag. Trött i kroppen p.g.a. promenaden och simningen, men är inte så där uttömd på energi som jag brukar vara efter att ha varit på helspänn av stress och ångest hela dagen. Känner mej faktiskt lite småsömnig. Ska försöka läsa lite i boken om social fobi innan jag somnar.

Idag har jag blivit glad av: En scen i filmen där Dell skulle visa olika sätt hur man gör när man vill lifta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s