v.48 Måndag 25 november 2019


Inspiration (Mål: att bli frisk)

Dagens projekt:

Kartonger: 43 kvar, 15 sparade

Måndag: Simma

1930-talsfilm: ”The President’s Mystery” (1936)

Evelyn Brent (1899-1975). Var 75 år när hon fick en hjärtattack.

Betty Furness (1916-1994). Dog av cancer i magen vid 78 års ålder.

Drama. IMDb: 5,7/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 28/118 (Travelling)

Meditation Morgon: 3 Minutes to Noting (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll + Wicca: Ska meditera på Gudarna och Gudinnorna en och en och börjar med Guden Afallach. (Sammanfattning av meditationerna kommer på lördagens inlägg om Wicca).

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, fröblandning och hallon. 460 kcal.

Lunch: Fullkornspasta med Tofu. 400 kcal.

Middag: Linsgryta med Bönor. 370 kcal.

Kvällsmat: Två knäckebröd med ost. 300 kcal.

Mellanmål: En banan, ett plommon, tre småkakor. 200 kcal.

Summa kcal: 1703/1509

Kolhydrater: 53/55 %

Fett: 30/25 %

Protein: 17/20 %

Simning (mån,ons,tor,fre): 1 km / 35 min / 376 kcal

Promenad: 9.168/8.000 steg / 288 kcal

Vikthantering: Vikten ok idag. 110/110 aktiva min: 1927 brända kcal av målet 1509.

Psyket: Sömnen halvbra, vaknade och gick upp och rökte vid halv fyra, men lyckades somna om (10,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stressad men lyckats göra saker och har haft kontroll över ångesten. Koncentrationen normal mestadels, men flera perioder under dagen då jag bara tappade allt. Mina ältande tankar tog över allt så jag glömde vad jag skulle göra, vilket rum jag var på väg till och blev förvirrad. Jag har ju en to-do-lista, men den hjälperinte mycket om jag har glömt vad jag ska skriva ner innan jag ens nått fram till blocket… suck…

Dagen i sammanfattning: Kände mej inte det minsta utsövd, så istället för att gå upp och våndas så sov jag till kl. 8. Morgonrutin. Kontaktpersonen kom förbi eftersom han skulle kolla vad jag hade för nummer på elskåpet och jag talade om att ett av lysrören i köket pajat. Begav mej sedan iväg till Lundbybadet kl. 10. Var rätt mycket folk, men simningen gick bra. Skönt att vara tillbaka i min Mindfulness-fristad igen. Åt sen lunch och promenerade därefter till biblan för att hämta ut boken jag hade reserverat. Nu har jag två olika böcker om KBT-hjälp vid Social ångest. Ska försöka hinna läsa ut båda, och skriva ner de mest användbara metoderna, den första ska lämnas tillbaka 12 december och den andra 16:e så jag borde hinna. Har kollat lite på TV och film och virkat lite.

Idag har jag blivit glad av: Att jag har gjort allt jag planerat idag och det har inte utlöst någon nämnvärd ångest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s