v.47 Lördag 23 november 2019


Inspiration

Dagens projekt:

Lördag: Tvätta+Städa+Handla+en kartong (47 kvar, 10 sparade)

Språk: Walesiska lesson 28/118 (Travelling)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, en banan. 240 kcal.

Lunch: Fullkornspasta med Tofu. 300 kcal.

Middag: Pizza Verdura från Trattoria Alfredo. 571 kcal.

Kvällsmat: Fil och müsli × 2. 500 kcal.

Mellanmål:Ett plommon. Två knäckebröd med ost. 500 kcal.

Summa kcal: 2287/1509

Kolhydrater: 53/55 %

Fett: 32/25 %

Protein: 15/20 %

Simning (mån,ons,tor,fre): x

Promenad: 12.560/8.000 steg / 398 kcal

Vikthantering: +0,3 kg sen igår. 128/110 aktiva min: 1858 brända kcal av målet 1509. 429 kcal över målet.

Psyket: Sömnen inte så bra (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: har mått dåligt både igår och idag – fullt ångestpåslag. Koncentrationen halvdan.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Ingen meditation idag. Hade tvättstugan kl.8. Gick igenom flera kartonger under tiden. Just nu är det full kaos här eftersom jag har flera pågående projekt med saker jag håller på att gå igenom: kläder, mössor, halsdukar, vantar, dvd, nostalgi-prylar, papper, pärmar, tidningar och vad som dyker upp i nästa kartong… Det hela handlar om vad behålla, slänga, ge bort – om precis allt – och jag måste vara benhård, som sagt. Jag får tänka att det bara är värre under en kort period innan det börjar bli ordning igen. Fan, vad skit man har samlat på sej! Har tre kartonger med ‘förvara’, ‘slänga’ och ‘donera’ på som fylls på undan för undan. Som sagt, det är ett projekt som kommer pågå ett tag, men det är väldigt jobbigt under tiden eftersom kaoset runt mej skapar ännu mer kaos inombords. Det gör att det är väldigt svårt att fokusera på allt annat som jag, vill, borde och måste göra. Efter tvätten lyckades jag i alla fall bege mej iväg till Lidl för att handla veckans mat. Det gick faktiskt att härda ut lördagens folksamling i affären idag också, men jag funderar på att byta dag ändå. Det tar så mycket längre tid när man måste trängas med folk vad man än ska nå för vara. Måste vara mycket lugnare samma tid (efter lunch) en vardag. Jag får bestämma något efter jag har fått pengar i veckan och gjort de andra ärendena (apoteket, handlat kattmat och köpt busskort). Håller på att försöka återgå till att ha ett veckoschema istället för dagsschema. Är inte riktigt redo att släppa dagsschemat ännu, men bygger på veckoschemat med de viktigaste sakerna, som simning, tvätta, städa, handla, Hälsodisken, kuratorn och kontaktpersonen. Sen brukar det åtminstone vara en viktig sak till i veckan; nåt möte, läkarbesök, nåt brev som måste skrivas eller, som den kommande veckan, besök hos optikern. Helt sanslöst att allt detta, som hör ett normalt liv till, är blir så stora projekt som måste planeras i detalj för att kunna göras. Vet inte om det är mitt kontrollbehov som tagit över helt eller om jag måste ha tryggheten som kontrollen ger för att hålla ångesten i schack. Just nu känns det som jag är på rätt väg i alla fall. Kuratorn höll med om att dagsschemat var en bra idé under tiden som jag håller på att landa i den situation jag befinner mej i nu. Köpte den veganska pizzan, som jag tyckte var god, på Lidl, så käkade den och kollade på ”I huvudet på en mördare”. Är så uppe i varv hela tiden att jag är helt utmattad redan kl. 21. Lyssnade på lite scary stories och hängde in tvätten, men nu ska jag sova. Känns trist att jag sover större delen av helgerna, men kanske inte så konstigt att jag behöver vila på helgerna eftersom vardagarnas intryck och måsten är så enormt uttröttande för själ, kropp och hjärna.

Idag har jag blivit glad av:

Spike hittade puffen idag och har legat på den vid, i alla fall två tillfällen, som jag har sett. Det var/är hans puff, enligt honom själv alltså, så det känns väldigt bra att han upptäckte den igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s