v.47 Onsdag 20 november 2019


Inspiration

Dagens projekt:

Onsdag: Simma+Ångestskola kl. 15.00+en kartong (5/69)

1930-talsfilm: ”Rogue of the Range” (1936)

Phyllis Hume (1920-2006). Blev 85 år.

Lois January (1912-2006). Fick Alzheimers och dog vid 93 års ålder.

Action. IMDb: 5,6/10. Mitt betyg: 5/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 27/118 (Shapes)

Meditation Morgon: Deep Breathing 8 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: Alternating Breathing 5 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, fröblandning och hallon. 460 kcal.

Lunch: Åt fil och müsli till lunch. 250 kcal.

Middag:

Fullkornspasta med Tofu (samt kikärter, paprika, ärter och krossade tomater). Mumsig. 199 kcal.

Kvällsmat: En och en halv skiva rågbröd samt cream cheese och två ostskivor. 470 kcal.

Mellanmål: Fem småkakor, ett plommon. 100 kcal.

Summa kcal: 1469/1509

Kolhydrater: 42/55 %

Fett: 43/25 %

Protein: 15/20 %

Simning (mån,ons,tor,fre): tyvärr kom jag inte iväg, kompenserade med promenad.

Promenad: 11.332 steg / 358 kcal

Vikthantering: Vikten ok idag (ok = hållt sej runt målet 60,0 kg, ingen viktökning). 114/110 aktiva min: 1667 brända kcal av målet 1509.

Psyket: Sömnen ok (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stort ångestpåslag när jag fick ett negativt beslut, men jag bet ihop och tog mej iväg. Ångesten kom över mej oavbrutet, hade en tidsfrist på några minuter här och där. Avledningen som Ångestskolan gav gjorde att kvällen blev mycket bättre än tidigare på dagen. Koncentrationen mycket bättre än igår, men inte normal nivå.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Fick ett negativt besked angående min SGI och känner mej helt uppgiven. Jag förstår hur en alkoholist känner sej, jag vill bara vräka i mej mat. Morgonrutin. Andningsövningen lugnade ner mej lite. Känner inte för något nu, så istället för att simma så går jag och lägger mej och läser lite. Jag hoppas att jag kan komma iväg till Ångestskolan kl. 15 i alla fall. Begav mej iväg kl. 14.20. Vi pratade om undvikande- och säkerhetsbeteenden. Jag nämnde mina promenader där jag stegvis närmar mej intryck i större samling. Inte så svårt att räkna ut att jag helt undviker stan, som ett undvikande beteende som bara upprätthåller ångesten. Säkerhetsbeteendet är att jag känner var gränsen går (olika från dag till dag vad jag klarar av beroende på om jag sovit, ätit m.m.) och håller mej kvar inom den zon där det går bra att vara. Det är där jag kan gå klart promenaden. De sa att det är bra att kartlägga sina sådana beteenden. Jag har sedan dess funderat på vad det är jag är rädd för, varför påverkar mej intryck och mycket folk så mycket? Jag antar att det är alla vanliga ”social ångest-symptom”: rädd för att göra bort sej, att jag inte kommer att kunna styra över min tid och göra det jag planerat på mitt sätt, rädd för att få panikångestattack, att folk ska titta konstigt på en och jag inte fattar varför och därmed få ännu sämre självförtroende. Ja, det är mer, ska fundera lite över detta, för när jag vet rädslorna så kan jag bemöta dom med hjälpande tankar. Så nu ska jag försöka kartlägga dessa beteenden och komma på hjälpande tankar att använda vid dessa tillfällen (som t.ex. ”det gick ju bra sist” o.dyl.) På kvällen har jag i alla fall haft så pass mycket ro att jag kunnat se en film, virka och gå igenom fem kartonger (två ska sparas, men inte plockas upp. 64 kartonger kvar. Nu är jag helt slut. Ska till kuratorn imorgon kl. 9 så dags att sova. Ska bli skönt att prata med henne lite om beslutet och allt som känns oöverstigligt just nu.

Idag har jag blivit glad av: Två saker – Spike hade hittat en ny säng på mina underkläder inne i garderoben:

Samt att jag äntligen kom i min sammetsklänning igen. Det är ett bra tag sen sist. Tyvärr har jag ingenstans att använda den just nu, men tänker behålla den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s