v.47 Tisdag 18 november 2019


Vikt:

Slutar lägga in vikten nu, eftersom jag enligt appen Samsung Health, där jag fyller i vikten osv., igår meddelade att jag i genomsnitt hållit vikten på 60,0 kg i en vecka.

Inspiration

Dagens projekt:

Tisdag: (Fontänen)+Wicca+Mindfulness-skola kl.17

1930-talsfilm: ”The Law Rides” (1936)

Harley Wood (1913-1995). Blev 81 år. Sett henne i ”Marihuana” (1936). Tyckte jag kände igen både namn och ansikte och tydligen var detta fjärde filmen jag sett med henne.

Margaret Mann (1868-1941). Dog av cancer vid 72 års ålder.

Västern. IMDb: 5,8/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 27/118 (Shapes)

Meditation Morgon: Progressive Relaxation 8 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: Warmth and Relaxation 5 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, fröblandning och hallon. 460 kcal.

Lunch: Spaghetti Stroganoff. 346 kcal.

Middag: Gryta med Vegobullar. 310 kcal.

Kvällsmat: Två riskakor med färkost och ostskivor. 200 kcal.

Mellanmål: Två riskakor, en skål med fil och müsli. 300 kcal.

Summa kcal: 1618/1509 (den summan gäller för att behålla vikten)

Kolhydrater: 41/55 %

Fett: 42/25 %. Vet inte riktigt varför det blir sån obalans nu. Lyckas få i mej mer protein, men borde vara mer kolhydrater och mindre fett…

Protein: 17/20 %

Simning (mån,ons,tor,fre): x

Promenad: 11.782 steg / 370 kcal

Vikthantering: 117/110 aktiva min: 1641 brända kcal av målet 1509. Får se hur många aktiva minuter som kommer krävas för att förbränna kalorierna. Alltså blir det ingen minskning av kalorier från och med nu, utan det gäller att behålla 60,0 kg – bara det blir en utmaning…

Psyket: Sömnen ok (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stressen har nästan varit olidlig emellanåt, men lyckats lugna ner mej små stunder, sen tog stresskänslorna överhanden igen. Stark ångest och oro efter jag blev lämnad ensam med alla kartonger. Koncentrationen riktigt dålig till och från, sedan perioder då den varit i stort sett normal. Omtumlande dag på alla sätt.

Idag har jag blivit glad av: Två harar hoppade långsamt bredvid mej och passerade mej på stigen. Gulligt att de inte blev rädda och jag stannade och tittade på dom en stund.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Begav mej iväg kl. 7.15. Tänkte att jag hinner om jag tar en senare buss eftersom det bara tar ett par minuter från hållplatsen till förrådet. Såklart:

Fan, vad stressad jag blev! Bussen sniglade sej fram. Tack och lov så ringde killarna från flyttfirman kl. 8.20 så jag kunde berätta att jag blev några minuter sen. Väl där släppte jag in dom och sedan fanns det ingen mening för mej att stanna kvar så jag bara vände och åkte hem igen. Det tog ett par timmar tills de kom med alla saker. Bad dom att bara lasta in det där det fick plats och vid kl. 11.30 var de klara. Kontaktpersonen kom under tiden eftersom vi skulle ses vid kl. 10.30 idag. Pratade bara lite snabbt med honom, sen öppnade jag två kartonger och slängde mer än hälften. Nu ska jag, fan, vara benhård för jag tänker inte sitta här med 69 st. oöppnade kartonger med onödigt skräp. Det som gäller är ”släng/ge bort/sälj” och i undantagsfall får det bli ”använd/spara”. Käkade lite och, trots, ångesten pallrade jag mej iväg till Hälsodisken kl. 16.20. Hade väldigt svårt med koncentrationen och det kändes som att jag inte förstod vad dom sa. Men det gjorde jag visst det, för jag skrev ned det jag tyckte var viktigt, men hade den där overklighetskänslan som gör att jag inte känner mej närvarande, som att jag bara står bredvid och ser på. Helsjuk känsla som kommer när jag haft för kraftig stress och/eller ångest oavbrutet en längre tid. Den obehagliga känslan släppte lite när vi gjorde en övning i medkänsla. Var inte just den övningen som var avgörande utan avledningen, att jag fokuserade på något annat en stund. Jag släppte tillfälligt alla tankar på kartongerna, de hade fastnat i en loop. Traskade hem (såg hararna på vägen) och har käkat middag och sedan kvällsmat. Annars har jag bara spelat mobilspel för hjärnan och kroppen är helt överbelastade och jag ska sova strax, men kände mej för uppe i varv för att ens orka krypa ner i sängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s