v.47 Måndag 18 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,3 (+0,8 sen igår / -22,5 totalt).

Inspiration

Dagens projekt:

Måndag: Simma

1930-talsfilm: ”The Three Mesquiteers” (1936)

Kay Hughes (1914-1998). Blev 84 år.

Action. IMDb: 6,8/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Halsvärmare. Är inne på de sista små överblivna nystanen nu, så får se hur länge dom räcker. Nästa projekt efter det blir att sätta ihop alla mormorsrutor som jag har liggande, men det är nog om ett par veckor.

Språk: Walesiska lesson 27/118 (Shapes)

Meditation Morgon: Breathe & Chill 3 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: When the Day is Done 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, fröblandning och hallon. 460 kcal.

Lunch: Spaghetti Stroganoff. 350 kcal.

Middag: Linsgryta med Vegobullar. 310 kcal.

Kvällsmat: En skiva rågbröd med cream cheese och två ostskivor. 250 kcal.

Mellanmål: Tre småkakor, två riskakor, ett plommon. 150 kcal.

Summa kcal: 1484/1381

Kolhydrater: 44/55 %

Fett: 39/25 %

Protein: 17/20 %

Simning (mån,ons,tor,lör): 1 km / 36 min / 391 kcal

Promenad: 8.343 steg / 266 kcal. Har sänkt målet för antalet till 8.000 för att inte det ska vara ytterligare ett stressmoment. Målet för antalet aktiva minuter (här nedan) har jag ändrat till 110 minuter. Det betyder att om jag simmar 35 minuter så bör jag promenera ca. 75 minuter. Om jag inte simmar får jag gå 35 minuter till, och kommer då över 8.000 steg. Så ser planen ut. Promenera måste jag göra, för jag måste komma ut varje dag.

Vikthantering: 112/110 aktiva min: 1916 brända kcal av målet 1656 = -432/-275 kcalbalans/målet

Psyket: Sömnen sådär (7,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stressad, till och med utvärderingen från appen ”Moodpath” tyckte det.

De turkosa färgerna innebär att jag mådde ”moderate” (okej) och de blå är ”bad” (dåligt). Svarar på frågor, mest relaterade till depression och ångest, i Moodpath tre gånger om dagen och har gjort sedan februari. En gång i veckan får man sin moodweek sammanställd och var fjortonde dag får man ett resultat, som t.ex:

Får lite tips på övningar att göra, men för att få tillgång till allt måste man betala. Jag tycker bara det är intressant att få en överblick och se om det går att avgöra om det känns bättre eller sämre. Koncentrationen har varit ok, bortsett från då jag varit som mest stressad.

Idag har jag blivit glad av: Gos med Spike.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Kände att jag inte hade sovit tillräckligt, så jag gick och la mej igen. Gick upp igen kl. 10. Begav mej iväg till Lundbybadet kl. 10.40. Det tog emot, kände mej orolig för att gå dit igen, men det gick bra. Lite för mycket folk, måste försöka komma iväg lite tidigare, men det kan vara svårt då det beror på hur sömnen har varit. Vore skönt att komma tillbaka till att simma det första jag gör när jag har kommit upp, men just nu är det viktigaste att jag överhuvudtaget kommer dit. Har spenderat resten av dagen med att se film och virka. Tog en kvällspromenad efter middagen. Har kollat på ”Svenska Fall” och virkat lite till. Måste träffa flyttfirman vid förrådet kl. 8.30, så jag måste ta bussen härifrån kl. 7.25, alltså gå hemifrån redan 7.05. Rädd att jag ska försova mej, men jag brukar ju gå upp kl. 6 varje dag, så jag borde inte behöva oroa mej. Är den där förbannade förväntansångesten som visar sitt fula tryne varje chans den får. Räcker ut tungan åt den! Ska lägga mej och läsa nu vid kl. 21 så jag kommer upp i tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s