v.46 Söndag 17 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 59,5 (-0,7 sen igår / -23,3 totalt).

Inspiration

Dagens projekt:

Söndag: Gå igenom kartonger (0/72)/Museum/Spontanitet. Inget alls idag.

1930-talsfilm: x

Virkning: Halsvärmare

Språk: x

Meditation Morgon: Soft Belly 8min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: Review the Day 6 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, 2 msk fröblandning och hallon. Blev jättegott och mättande. 450 kcal.

Lunch, Middag, Kvällsmat, Mellanmål: för mycket.

Summa kcal: 2950/1373

Kolhydrater: 38/55 %

Fett: 45/25 %

Protein: 17/20 %

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 1141 steg / 37 kcal

Vikthantering: 12 aktiva min: 1617 brända kcal av målet 1648 = +1333/-275 kcalbalans/målet. Lär bli upp 1,5 kg minst till imorgon…

Psyket: Sömnen ok (9,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: för mycket av allt. Koncentrationen rätt dålig.

Idag har jag blivit glad av: Star Trek Deep Space Nine.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7.30. Morgonrutin. Har inte varit utanför dörren idag. Har kollat på dokumentärer om virkat och ätit. Så jäkla mycket ångest idag och har ingen aning om varför. För att det är söndag kanske och varje ny vecka innebär nya problem som måste lösas. Kan aldrig se en ny vecka som nya möjligheter utan bara som innehållande en massa hinder jag måste ta mej igenom. Om jag benar ut det lite så är det viktigaste i veckan att få hit förrådet, träffa kontaktpersonen och gå på Mindfulness-skolan på tisdag, gå på Ångest-skolan på onsdag och att betala hyran och träffa kuratorn på torsdag. Det är dom grejerna jag har skrivit in i kalendern. Egentligen inga oöverstigliga hinder, eller ens hinder överhuvudtaget. Det enda jobbiga är väl att se till att kontaktpersonen förstår varför hyran blir sen och att sedan verkligen få den betald senast torsdag. Hemskt om jag har jobbat för att få hit alla mina saker och sedan bli vräkt två dagar senare… Nä, nu hoppas jag på att dessa saker får sin positiva lösning denna vecka och att inget negativt, som i mina värsta farhågor, inträffar. Så, då har jag vänt hindren till möjligheter istället. Om det ändå var så enkelt: att säga det och så är ångesten ur världen, men att om och om igen ”1. ta ett djupt medvetet andetag, 2. distansera genom att beskriva tankar, känslor och/eller omgivningen, 3. acceptera nuet och 5. handla om det är möjligt” är mitt mantra nu. Har ännu inte fått rutin på det, men det är bara att kämpa på. Har bara försökt att äta bort ångesten idag och det har bara ökat den istället. Tog en lång dusch, men det är inte alls som att lägga sej och slappna av i ett bad, tyvärr.

Satte mej och kollade på första avsnittet av min favorit-Star Trek: Deep Space Nine medan håret torkade. Efter det tog jag medicinen, fast jag helst undviker det, då ångesten blev för övermäktig och mina övriga strategier var verkningslösa. La mej och läste vid kl. 18. Somnade och vaknade igen vid 21.30, men jag tror att jag bara ska försöka somna om. Har ingenting i kalendern imorgon, så om jag börjar veckan med förutsättningen att återgå till mitt dagsschema igen så ska jag ta mej till badet imorgon. Det känns inte jobbigt att tänka på utan jag vill dit igen. Enda planen för imorgon blir simning, that’s it.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s