v.46 Lördag 16 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,2 (0,0 sen igår / -22,6 totalt).

Inspiration

Dagens projekt:

Lördag: Handla+Simma+Wicca

1930-talsfilm: x

Virkning: Halsvärmare

Språk: x

Meditation Morgon: x

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Spaghetti Stroganoff. 350 kcal.

Middag: ½ portion Linsgryta med Bönor. Jättegod. 200 kcal.

Kvällsmat:En macka rågbröd med cream cheese och två ostskivor. 250 kcal.

Mellanmål: En banan, sju stycken veganska småkakor, ett plommon. 230 kcal.

Summa kcal: 1379/1380

Kolhydrater: 54/55 %

Fett: 32/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 103 aktiva min: 1602 brända kcal av målet 1655 = -223/-275 kcalbalans/målet

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 10.019 steg / 320 kcal

Psyket: Sömnen sådär (10,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: En del ångest, mest stress. Koncentrationen halvbra.

Idag har jag blivit glad av:

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7.30 Morgonrutin. Hade tvättstugan. Under tiden blev det städning, diskning och rengöring av kattlådan. Var klar med tvätten vid halv elva. Satte mej då och gjorde en inköpslista. Istället för att planera måltider så bestämde jag mej för att skriva ner allt jag vill/behöver ha hemma under den kommande veckan. Har ju en massa färdiglagad mat hemma så jag valde därför att bara köpa någon av varje: baljväxt, färsk grönsak, fryst grönsak, rotfrukt, pasta, gryn, frukt, flingor, kaffe, mejeriprodukt, bröd och pålägg. Begav mej iväg kl. 14 och det tog sin lilla tid. Det här var precis samma övning i yttre stress som simningen på lördagar. Massor av människor, trångt, rörigt, mycket intryck. Var tvungen att inte vara i vägen, komma förbi samt hålla koncentrationen. Jag gjorde allt långsammare än jag brukar, tog min tid att jämföra, kolla kilopriser och överväga olika alternativ. Försökte koppla bort allt runt omkring och gå in i min egen värld med mina tankar, som vid simningen. Detta hindrade mej, tack och lov, från att ens få några känningar av panikångest, kände bara den oroskänsla som jag alltid känner vid mycket intryck, men det var hanterbart. Traskade långsamt hemåt med dramaten fullastad. Har räknat på att jag måste försöka klara mej på 300 kr i veckan på mat och det blev 334 kr, så bra planerat! Kände en stark stress efter jag kom hem, men det är en sådan efterkommande stress/ångest jag brukar få efter jag har rört mej ute och hanterat en massa intryck. Det blir som en overload som visar sej så fort jag är ensam igen och slappnar av. Beror nog på att jag varit på helspänn en längre tid och att spänningen släpper. Bäddade med nytvättade sängkläder, åt några småkakor och en macka. Försökte koppla av och såg ”Brottsjournalen” och ”I huvudet på en mördare”. Nu är jag dock helt slut och vill vila hjärnan. Förresten blev flyttfirman helt bokad tills på tisdag, så behöver inte tänka på det förrän det är dags. Vaknade också med två röda, torra ögon i morse och kunde bara sätta in en kontaktlins och jag vill verkligen vila ögonen nu. Vet inte alls vad detta berodde på, har hänt nån gång förut, men har inga nya linser eller linsvätska (det har gått några veckor). Fan, vad skönt det hade varit att ha ett par glasögon nu. Har inga planer alls för imorgon. Hoppas det inte regnar, så kanske jag kan ta en långpromenad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s