v.46 Torsdag 14 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,3 (-0,4 sen igår / -22,5 totalt).

Inspiration

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30+Simma +Handla+Apoteket+Wicca. Inget av detta idag.

1930-talsfilm: x

Virkning: Halsvärmare. Försökte kolla på Dr. Phil och virka lite, hade dock jättesvårt att koncentrera mej p.g.a. alla tankar som flög runt. Försökte mindfulness på virkningen och det funkade lite, men orkade inte fortsätta försöka…suck…

Språk: x

Meditation Morgon: Mindful Breathing 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 6.052 steg / 193 kcal

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Gryta med Vegobullar. Blev riktigt god. 310 kcal.

Middag: ½ port Spaghetti Stroganoff. Mycket god. 200 kcal.

Kvällsmat: x

Mellanmål: En riskakor med färskost och en skiva ost, en banan, en rice cake cheesde. 470 kcal.

Summa kcal: 1327/1381

Kolhydrater: 49/55 %

Fett: 37/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 56 aktiva min: 1267 brända kcal av målet 1656 = -301/-275 kcalbalans/målet

Psyket: Sömnen rätt bra (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: enorm stress, tappade saker och känt obehaglig vibration i kroppen. Lite ångest, mycket depression. Koncentrationen bra i perioder under dagen.

Idag har jag blivit glad av:

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Ställde mej sedan och lagade upp all maten. Det blev tre olika rätter och sammanlagt 8 portioner, så nu har jag så jag klarar mej över en vecka. Trots stressen lyckades jag försöka ”acceptera och handla”. Vet ju att stressen nu kommer över alla saker på to-do-listan och att beta av saker får mej att må lite bättre. Idag känns det dock som om hela världen ville att det skulle skita sej. Skulle betala hyran, men eftersom hyresvärden inte fanns inlagd i appen så skulle jag logga in med säkerhetsdosan. Lyckades skriva fel kod och dosan blev låst. Begav mej iväg till Swedbank. Fick vänta 40 minuter i kö och så ville dom inte acceptera mitt pass, som jag för tre år sedan spillde vatten på och har använt utan problem sedan dess. Usch, vad otrevlig jag var mot hon som nekade mej hjälp. Hon gav mej telefonnumret till deras kundtjänst för att de skulle kunna hjälpa mej att betala räkningen. Det var 88 personer före i kön, väntetid 27 minuter. Jag la på. Eftersom hela problemet uppstod då jag inte hade utökad användning på appen och därför inte kunde lägga till en ny betalningsmottagare (hyresvärden), så loggade jag in på appen och beställde ett kodkort. Detta skickas till min adress och tar 3-5 dagar innan jag får hem. Med hjälp av en sådan kod ska jag sen kunna aktivera utökad användning, då kunna lägga till hyresvärden och sen betala hyran…! Ringde min kontaktperson och förklarade läget så gott det gick och han sa att det var ok, bara jag betalar så fort det går. Skönt. Jag har nu gjort vad jag har kunnat och det tjänar ingenting till att fastna kvar i stressen över detta nu. Allt är i rullning och allt är ok! Därefter ringde jag flyttfirman och de bad mej mejla nödvändig info, så skulle de återkomma med ett datum för flytt av förrådet. Har inte fått något svar än. Har jag inte fått något svar på mejlen tills imorgon, så ringer jag imorgon. Det jag även gjorde i samband med att jag var på banken, var att gå in på biblan för att skriva ut det som jag ska lämna in till handläggare M. Tyvärr var det för många sidor, men skrev ut de tre som var gratis. När jag skulle hämta utskriften så saknades en av sidorna och det stod en människa där och bläddrade med likadana papper som de jag hade skrivit ut. ”Det är bara mina här” sa han och började peka på att hans namn stod på några av papperna. Jag kollade runt omkring, men ingen hade slängt det. Frågade människan igen, som lät irriterad ”Det är bara mina papper!”. Fick honom ändå att bläddra längre ner bland sina papper och där låg pappret med mitt namn på. Han bad om ursäkt och jag svarade surt ”Det är lugnt”. Människor! Ska gå till biblan igen imorgon och skriva ut de sista tre sidorna och sedan åka direkt och lämna in dom till handläggaren. Så planen för imorgon blir skriva ut papper och sedan åka och lämna in dom. Ska försöka göra det så fort biblan öppnar kl. 10. Efter det får jag kontakta flyttfirman. Jag skulle verkligen vilja återuppta mitt dagsschema igen. Har inte simmat eller promenerat på evigheter, känns det som. Har bara lyckats göra det absolut viktigaste och det skapar ännu mer stress att inte hinna eller orka med det jag mår bra av. Jag tror inte att jag kommer kunna återgå till dagsschemat redan imorgon, tyvärr, och planerar inte för det heller, men jag hoppas att jag kan det på lördag. Nu är jag, i alla fall, helt slut efter dagens motgångar och försök till lösningar. Det är kaos och oreda på hjärnkontoret och jag behöver släcka lampan och ”gå hem”. Haha, jag gillar min metafor där. Alltså, om det var otydligt: Jag är extremt trött och jag behöver låta hjärnan vila och lägger mej redan nu klockan 19. Ska se om jag klarar av att läsa lite. Kan hända att hjärnan inte ens vill ta in den lättsamma informationen eftersom den redan är full och är upptagen med att bearbeta det. Då får jag hoppas att Theralen hjälper mej att somna istället, så får hjärnan och kroppen vila några timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s