v.46 Onsdag 13 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,7 (+1,2 sen igår / -22,1 totalt). Det var en extrem viktökning bara för att jag åt lite chips! Får gå ner igen nu, för det som det handlar om nu är att hålla vikten. Måste planera måltider, men det är fortfarande för mycket annat att jag inte har kunnat koncentrera mej på det.

Inspiration

Dagens projekt:

Onsdag: Kuratorn+Simma+Ångestskola kl. 15.00. Kuratorn är nästa vecka. Har fortfarande inte känt orken att simma, men jag tog mej till Ångestskolan.

1930-talsfilm: x

Virkning: x

Språk: Walesiska lesson 27/118 (Shapes)

Meditation Morgon: Mindful Breathing 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 8.155 steg / 258 kcal

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Minis yoghurt. 230 kcal.

Lunch: Fil och müsli. 240 kcal.

Middag: Fil och müsli. 240 kcal.

Kvällsmat: Två majskakor med cream cheese och två ostskivor. 180 kcal.

Mellanmål: En majskaka. 25 kcal.

Summa kcal: 914/1385

Kolhydrater: 45/55 %

Fett: 43/25 %

Protein: 12/20 %

Vikthantering: 82 aktiva min: 1362 brända kcal av målet 1660 = -449/-275 kcalbalans/målet

Psyket: Sömnen halvbra (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: är verkligen inne i period där jag bara vill isolera mej, inte prata med nån och dra täcket över huvudet. Vill bara fly från stressen och ångesten. Om det inte var för Hälsodisken så hade jag inte gjort något vettigt. Koncentrationen har varit ok under de korta glimtar då hjärnan inte var fylld med katastroftankar och tankar på saker jag inte har möjlighet att lösa själv.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Begav mej inte iväg förrän kl. 14.20. Före det upptäckte jag att jag hade fått pengar, som inte räcker till det jag behöver. Kontaktpersonen var här, men han pratade bara om brevet som jag skulle ringa till honom när jag fått. Han stressade bara upp mej. Allt blev bara helrörigt och gjorde ännu mer att jag bara vill vara ifred. Jag försökte plita ihop ett mejl till handläggaren som har hand om ekonomin, men det läser jag imorgon, då hon borde ha svarat. Orkar inte hantera det nu. Hjärnan är i total kaos, då jag inte får rätsida på något. Jag släpper det nu och hoppas jag kan se på det med nya ögon imorgon. Är helt utmattad av striden mina tankar och min kropp utför just nu, tänker inte den handlingsförlamade posen och kommer lägga mej tidigt. Utmanade mej dock att gå till affären efter Ångestskolan för att öva på intryck. Helt fel tid för mej att handla: skitmycket folk som, vad jag tyckte, planlöst irrade fram och tillbaka. Visste att det var en korkad idé att handla utan inköpslista och dessutom inte heller veta hur mycket pengar jag har att röra mej med. Tänkte på det jag hade hemma så får bli en typ korvstrofanoff med champinjoner och bönor ihop med pasta och en Linsgryta med Vegobullar till. Jag orkade dock inte tänka när jag väl kom hem. Plitade bara ner alla ingredienser jag har hemma och kom fram till dessa två rätter, sen var det stop. Klarade inte att koncentrera mej på hackande och stekande och allt kändes som ett oöverstigligt berg. Jag struntade i maten och åt fil istället. Inget vettigt substitut att äta det flera gånger om dagen. Ska se om jag kan göra ett måltidsschema för en vecka i alla fall. En vecka är en enkel början. Får köra samma sju dagsmåltider om och om tills jag får till några scheman till. Kan göra det i helgen, då hoppas jag att jag vet hur mycket pengar jag har till mat. Har ju gjort scheman förr så det bör inte vara så invecklat. Jag har bara inte orkat ta itu med det, helt enkelt, mest för att det känns som om jag befinner mej i en myrstack och allt är bara ett myller runt omkring och saker beslutas och jag får inte den insikten jag behöver. Sömnen får bli lösningen på hjärntröttheten nu.

Idag har jag blivit glad av: att känna igen mej på Ångestskolan och vi var ett rätt stort gäng där av samma anledning. Fick flera tips hur jag ska hantera oros- och katastroftankar, som fyller hjärnan all min vakna tid. Hade också ett trevligt samtal med en av de andra deltagarna om bl.a. hur intryck påverkar en. Hon använder hörlurar, men jag tror det sammantagna problemet för mej synen (t.ex. ansynen av människor, trafik, syner som reklamer m.m.) och det går inte att sätta på mej ögonbindel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s