v.45 Söndag 10 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 59,4 (-0,9 sen igår / -23,4 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag lär mej mer om psyket och hur jag fungerar

Psyket: Sömnen relativt ok (9,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: depressionen har gjort mej helt handlingsförlamad idag. Rätt mycket oro. Koncentrationen ok.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Det var egentligen inte så jag hade tänkt mej dagen, men när jag bestämde mej för att bara slappa. Har dock om och om igen varit tvungen att påminna mej själv om att jag har gett mej själv tillåtelse att vara sysslolös idag. Att man ska behöva bråka med sej själv om att man får göra ingenting…! Har ätit lite för mycket, tror jag omedvetet straffat mej själv. Det enda jag har gjort är att läsa i boken ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig” (av Anna Kåver) om acceptans, duschat och lyssnat på radio. Läste lite på nätet om olika diagnoskoder. Detta kom sej av att en kvinna på Depressionsskolan/Ångestskolan nämnde att hon hade agorafobi och jag ville se om det finns som diagnos att få på läkarintyget och vad kriterierna är för detta. Ju mer jag läste insåg jag att jag har social fobi och har haft sedan barnsben. Enligt sidan jag läste: ”personer med social fobi söker vanligen hjälp 10–20 år efter debuten, då ofta i primärvården. Ett vanligt mönster är att patienten söker för andra, sekundära problem som t ex depression, allmän oro och ångest vilket kan innebära att den sociala fobin inte upptäcks. Ofta uppfat-
tar patienten problemet som en del av personligheten t ex som ett uttryck för blyghet och är inte medveten om att det rör sig om ett behandlingsbart tillstånd. För att identifiera social fobi är det avgörande att ställa adekvata frågor, eftersom många patienter inte spontant berättar om sin uttalade sociala rädsla.” Ja, så är det. Har varit vaken längre än vanligt idag, vill inte att det ska bli måndag eftersom det blir en jobbig vecka.

Dagens projekt:

Inget idag.

Meditation Morgon: Deep Breathing 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Promenad: 743 steg / 23 kcal

Mat

Summa kcal: 1950/1372 (rekommenderat dagligt intag 1510 kcal)

Kolhydrater: 55/55 %

Fett: 34/25 %

Protein: 11/20 %

Vikthantering: 8 aktiva min: 1511 brända kcal av målet 1647 = +438/-275 kcalbalans/målet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s