v.45 Onsdag 6 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 59,6 (-0,1 sen igår / -23,2 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: kom iväg på Mindfulness-skolan igår

Psyket: Sömnen ok (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: mycket stress, speciellt på förmiddagen, det andra var hanterbart. Koncentrationen ok för det mesta.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Gick och la mej igen på grund av stresskänslorna. Somnade och sov oroligt till klockan elva. Jag kände förväntansångest inför Ångestskolan (haha) och tog aldrig någon promenad eller kom iväg till Lundbybadet, vilket var precis vad jag borde ha gjort. Begav mej iväg till Hälsodisken kl. 14. Var ett givande möte, som vanligt. Ställde en fråga angående mina dagar då jag kämpar mot panikångesten. Det är andning som gäller först och främst, för att få distans till ångesten. Bör öva andningen flera gånger om dagen (som t.ex. tre lugna andetag), speciellt då jag känner mej ok för att på så sätt sänka min ursprungliga anspänningsnivå (min grundanspänning) till att börja med för då är inte lika lätt för den intensiva ångesten att göra intrång. Sedan kan jag använda andningen när jag befinner mej i situationen. Det är bra om jag kan stanna i situationen och känna att det inte är farligt och beskriva den för mej själv, sätta ord på det som händer. Kommer känna att det klingar av. Bör också utsätta mej i små steg för det som kan utlösa det (vad det är är frågan, men intryck är en stor del, i övrigt får jag helt enkelt testa mej fram. Anspänning av olika slag kan trigga ångesten och jag vill veta vad som framkallar dessa anspänningar). De pratade om säkerhetsbeteenden, som att man måste sitta på en viss plats, och de ger signaler om att det är farligt annars och man underhåller ångesten. Ska ha det i åtanke nu när jag har blivit uppmärksammad på det. Får fortsätta att öva andningen så som jag gör och sedan testa att stanna i känslan och på så sätt utmana mej själv. Den ultimata utmaningen vore att låta panikångesten bryta ut, det har jag aldrig vågat för det är så oerhört obehagligt. Det man också kan göra vid ångest är att ta till någon form av avledning, där visserligen fokusering på andningen är en sådan, men också att utåtfokusera (t.ex. beskriva omgivningen så man kommer ut från kroppen) eller att göra nåt med händerna (som virkningen). Bakom detta gäller att röra sej, speciellt när ångesten kommer, och att ha rutiner vad gäller sömn och mat. De gav tips på att man kan ”öppna upp bröstkorgen” vid ångesten för att andas bättre (ska googla på det), hur man kan sträcka på sej, lägga en hand på ”ångest-stället”, olika andningsövningar (trekant, fyrkant, oval). Jag bygger upp min kunskapsbank med olika strategier och försöker införa det som passar mej. Borde skriva ner allt för att få lite överblick. Efter Ångest-skolan gick jag till Lidl eftersom jag behövde promenaden och jag tänkte fylla på med lite mer mat hemma. Jag kände dessutom för att laga riktig mat för en gångs skull, som jag brukade tycka vara kul. Det tog mej lång tid att handla för jag skulle jämföra och överväga allt, hade bara skrivit en halvdan inköpslista så jag improviserade lite. Jag tänkte på baljväxter och grönsaker så det blev bönor, linser, rucola, paprika och gurka. Tog ännu längre tid att laga maten, men till slut hade jag fått till det. Efter middagen har jag bara gått och lagt mej och är utmattad av allt idag, men det har varit en bra dag, hoppas jag får sova bra så jag laddar upp energin igen inför imorgon.

Dagens projekt:

Onsdag: Kuratorn+Simma+Ångestskola kl. 15.00. Kuratorn är inte inbokad förrän 21/11. Blev ingen simning, tyvärr, men kom iväg till Hälsodisken i alla fall.

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 10.016 steg / 311 kcal (mår lite dåligt över att jag missade målet idag, men nya tag imorgon!)

1930-talsfilm: ”The Last of the Clintons” (1935)

Betty Mack (1901-1980). Blev 78 år.

Västern. IMDb: 5,8/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Vegofärssås med Spaghetti. 530 kcal.

Middag: Linsgryta med Vegobitar. Den blev god och var väldigt mättande. 485 kcal.

Kvällsmat: x

Mellanmål: x

Summa kcal: 1389/1374

Kolhydrater: 55/55 %

Fett: 25/25 %

Protein: 20/20 %

Kolla vad snyggt jag fick till det!

Vikthantering: 99 aktiva min: 1645 brända kcal av målet 1649 = -257/-275 kcalbalans/målet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s