v.45 Tisdag 5 november 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 59,7 (-0,8 sen igår / -23,1 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag sakta lär mej när jag inte ska ta på mej mer saker

Psyket: Sömnen ok (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stark stress och depression. Koncentrationen ok.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Morgonrutin. Såg några dokumentärer och en film och virkade. Hade en väldig stress och har haft hela dagen, ville inte ta mej för nånting. Begav mej iväg först kl. 13.30. Gick till Lidl och köpte fil och potatis. Hade kollat i deras reklamblad, men hade tydligen missade några saker som det var kampanj på, så jag får återvända imorgon med dramaten. Skulle verkligen behöva planera ett matschema, som jag alltid hade innan. Orkar fan inte planera måltider alls och det är irriterande eftersom jag vill veta att pengarna räcker till mat hela månaden. Jag kan inte leva på havregrynsgröt hela månaden… Jag får försöka i helgen. Efter affären åt jag middag och gick sedan till Hälsodisken. Idag var ämnet ”tankar” och de tog upp det jag frågade kuratorn om för några gånger sedan: vad ska man göra för att avleda tankarna när de skapar för mycket negativa känslor, alltså hur ska man få distans till tankarna. Det som kuratorn tog upp, och Mindfulness-skolan nu repeterade (vilket jag behövde), var:

  • Sätta ord på tankarna (speciellt eftersom det bara är halva, ofärdiga, men ändå oroande, meningar); ”nu är det en sån där ‘jag klarar ingenting’-tanke igen”, skriva ner tanken, berätta det för någon.
  • Fokusera på andningen
  • Föreställa sej metaforer: att man ser tanken glida bort som ett moln, att man stoppar ner den i en låda etc.
  • Sätta en tid för att älta och oroa sej. Ta 5-10 min klockan 15 eller nåt. ”Nej, det får jag oroa mej för klockan tre”. Ju oftare man gör det desto fortare går det att släppa det, tydligen.

Kuratorn föreslog orostid för ett bra tag sen och jag försökte, men fick ingen rutin på det. Kanske ska testa det igen. Får fundera på det.

Efteråt gick jag en extra lång promenad för att komma upp i antalet steg. Sedan försökte jag dämpa dagens enorma stress med att äta. Det var givetvis inget jag planerade, det bara blev så. I sådana lägen vore det bra om jag kunde stanna upp och analysera situationen, sätta ord på känslorna och känna efter om jag verkligen är hungrig. Det är något jag måste öva på. Tänkte lägga mej tidigt och lyssna på scary stories, stressen har tröttnat ut mej, samt att jag vill somna ifrån känslan av misslyckande i och med kalorierna.

Dagens projekt:

Tisdag: (Fontänen)+Wicca+Mindfulness-skola kl.17

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 15.174 steg / 469 kcal

1930-talsfilm: ”Paradise Canyon” (1935)

Marion Burns (1907-1993). Blev 86 år.

Västern. IMDb: 5,1/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Vegofärssås med Spaghetti. 530 kcal.

Middag: Potatis och vegoschnitzel. 350 kcal.

Kvällsmat: 4 dL lättfil och Strawberry Muesli. 560 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan. 210 kcal.

Summa kcal: 2023/1388 (1513 kcal är dagliga rekommendationen…)

Kolhydrater: 57/55 %

Fett: 29/25 %

Protein: 14/20 % (välbalanserad dag i alla fall, trots att det är 500 kcal för mycket)

Vikthantering: 153 aktiva min: 1675 brända kcal av målet 1650 = +347/-275 kcalbalans/målet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s