v.44 Måndag 28 oktober 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 59,9 (-0,3 sen igår / -22,9 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag har kommit igång med mitt to-do-block.

Psyket: Sömnen (9,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: extrem stress och ångest som i helgen, det hjälper inte med sömn, får bara lite energi, men sen tar stressen snabbt slut på den. Koncentrationen dålig större delen av dagen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Morgonrutin. Ringde två samtal och skrev ner vad jag vill få fram på läkarbesöket senare idag. Får hindra mej från att göra mer saker nu på morgonen. Har kollat när spårvagnen går och ska bara – försöka – ta det lugnt innan dess. Begav mej iväg till hållplatsen lite tidigare, för jag blev för orolig för att sitta kvar, förväntansångesten var stor, och jag gick av en hållplats tidigare. Jag är helt slut nu och kan inte samla tankarna, försöker få ihop vettiga ord som bildar förståeliga meningar, men det bara far runt obegriplig information. Jag har blivit helt slutkörd pga stressen idag och vill bara sova nu, får skriva färdigt imorgon.

Var hyperstressad hos läkaren och det var tur att jag hade med mej to-do-blocket för annars hade jag aldrig kommit ihåg eller tagit upp det som jag har tänkt framföra. Det blev ändå ett stressigt möte där hon försökte skriva på läkarintyget och jag försökte säga saker, vänta, tappa tråden, bli ännu mer stressad, känna att hon inte har mycket mer tid bokad åt mej, stress och när jag kom ut hade jag ändå inte tagit upp läkemedlen, för det stod inte på min lista… Hon tog heller inte upp det, vilket hon brukar och det var nog för att tiden var slut. Hon sa däremot att jag kan ringa, så det får jag göra. Hoppas hon kan skriva ut alla recepten, så jag hinner hämta ut en omgång till innan högkostnadsskyddet börjar om igen den 9 november.

I alla fall så skulle hon remittera mej till en arbetsterapeut igen, men hon hade inte tagit upp det i gruppen än, så vet inte alls när det kan bli aktuellt med en tid. Mer nya människor… suck… ännu mer stress… Efter läkarbesöket skulle jag bara åka hem och ta det lugnt, men eftersom jag visste att jag bara skulle hem och krascha så utnyttjade jag det högvarv jag var uppe i och var på apoteket och Lidl. När jag kom tillbaka var det dags för tvättstugan. Jag släpade ner allt, tack och lov bara två maskiner och invigde tvättstugan. Under tiden lagade jag min första riktiga lagade mat, dock inget avancerat, i lägenheten. Hämtade sen tvätten och åt middagen. Därefter tog jag min tjugo minuterspromenad och gick sen och la mej vid halv nio. Förstår inte hur jag pallade allt jag gjorde efter läkarbesöket, gick på sparlåga. Märktes på allt jag gjorde hur stressad jag var, då jag tappade saker, hade ut linfrön, hällde löken utanför grytan, och massor av andra sådana saker, vilket skapade ännu mer stress. Jag var bara tvungen att gå och lägga mej för att bryta den onda spiralen.

Dagens projekt:

Måndag: Simma+Tvätta. Ingen simning, men invigde tvättstugan.

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 14.207 steg / 442 kcal

1930-talsfilm: x

Virkning: x

Språk: x

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Potatis och grönsaksbiffar. 334 kcal.

Middag:

Spaghetti och vegofärssås. Egenlagad och den blev god. 529 kcal.

Mellanmål: x

Summa kcal: 1238/1377

Kolhydrater: 58/55 %

Fett: 27/25 %

Protein: 15/20 %

Vikthantering: 144 aktiva min: 1629/1652 = -391/-275 kcal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s