v.43 Söndag 27 oktober 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,2 (+0,2 sen igår / -22,6 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag gör saker långsamt och eftertänksamt idag

Psyket: Sömnen sådär (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: fortfarande extrem stress, någorlunda ångest, jobbigt med meningslösheten. Koncentrationen sådär.

Dagen i sammanfattning: Vaknade innan klockan ringde och gick upp kl. 5.50. Morgonrutin. Kändes som om sömnen hade laddat batterierna lite (alltså jag kände att jag fått lite kroppslig energi åter), men hjärnan fortsatte där jag ”stängde av” den igår, hade bara varit på paus i några timmar, och ältandet fortgick och stressen drog strax iväg igen. Satte mej och spenderade morgonen med att skriva färdigt gårdagens inlägg och fick därmed några fler tankeställare. Jag kände att jag idag skulle få ”förbjuda” mej själv att göra viktiga saker eller ens planera något överhuvudtaget. Jisses, vilken uppgift det blev att hela dagen hålla mej från att bara dra iväg, i både tankar och göranden. Skulle först lämna tillbaka kaffebryggaren, handla och gå till apoteket, men NEJ, jag skulle ta en sväng till Hisingsparken som kontaktpersonen rekommenderade och körde förbi. Har aldrig varit där, så även om det var en promenad utan en två-flugor-i-en-smäll-syfte (typ affären, apoteket m.m.) så hade den ett mål, men detta mål var verkligen helt kravlöst. Begav mej iväg kl. 11. Hela promenaden var bara en utflykt med ett uns nyfikenhet väckt. Vädret var skönt, idealiskt promenadväder. Tyckte många andra också för det var mycket folk i rörelse. Inte så att det var så störande på de större vägarna, men runt Slätta Damm var de lite för många för att vara avslappnande. Försökte ändå insupa naturatmosfären och bortse från människorna och det rätt så bra. Tog 45 minuter att gå till parken och tjugo minuter runt dammen.

Slätta Damm.

Så skönt att bara se lite natur utan stadsintryck samtidigt. Gillar hösten bäst!

Meningen var att jag direkt skulle gå samma väg tillbaka, men eftersom promenaden fått mej att må bättre (Det tog längre tid än den vanliga halvtimmen idag) fick jag tydligen hybris. Det var Google Maps fel… Hehe… Kollade hur jag kunde gå för att ”ta en sväng till Lidl på vägen hem” – det är en omväg, men jag kunde låtsas att jag bara utökade cirkeln jag promenerade runt för att återkomma hem. Jag ville äta något annat än igår, men jag är inte redo att planera måltider än. Jag funderade lite på vägen och kom fram till diverse färdigmat.

Det blev inga direkta nyttigheter, men jag har inga tankar på att förbjuda mej själv något, bara äta att inom min kalorigräns. Det var erbjudanden på Anammas utbud, vilket jag inte har ätit så mycket av. Köpte Vegofärs (glömde köpa spaghetti och krossade tomater, men att handla utan inköpslista är inget jag förespråkar), Vegoschnitzel, Vegokorv, pommes, lök, ketchup, salt (inte köpt peppar än…) och faktiskt några kex. Kollade kalorierna på flera billiga varianter och tog sen bara en. Det är inget för hetsätning, vill inte köpa något alls som leder mina tankar dit, utan något som jag kan ta vid sötsug och vänja mej/lära mej att bara ta en.

Kunde inte låta bli att köpa den här – alltid lika trevligt med Halloween-relaterade grejer. Stod bara ”växt” på skylten, prislappen och kvittot, så frågade dels en annan kund och dels en anställd vad det var. Gissade själv på nån chili eller nån paprika-släkting, men ville veta. Tyvärr visste de inte. Har inte orkat googla. Den är söt i alla fall och står nu bredvid mina ljus och fladdermöss.

Lagade maten, åt, såg en film, virkade och gick sedan en sista promenad på tjugo minuter. Jag är lika trött idag av kämpandet mot stressen, så redan nu har jag bäddat ner mig. Vill också vila upp mig inför (samt fly från förväntansångest och tankar på) en jobbig dag imorgon. Ska smaka en sån där kaka, ta en halv cigg och sedan sova.

Dagens projekt:

Söndag: Förrådet (72/72)/Museum/Spontanitet. Inget av detta idag, eller, jo, promenadens destinationen och längden var ett spontant infall.

Simning (mån,ons,tor,lör): x

Promenad: 14.320 steg / 456 kcal

1930-talsfilm: ”Suicide Squad” (1935)

Joyce Compton (1907-1997). Dog 90 år gammal.

Aggie Herring (1876-1939). Blev 63 år.

Drama. IMDb: 4,8/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: x

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Wicca: x

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch/Middag: Vegokorv från Anamma med Pommes, Sommargrönsaker och Ketchup. Helt ok egenlagat. 600 kcal.

Mellanmål: En riskaka med tomat, en havrekaka. 110 kcal.

Summa kcal: 1085/1380

Kolhydrater: 53/55 %

Fett: 36/25 %

Protein: 11/20 %

Vikthantering: 149 aktiva min: 1597/1655 = -512/-275 kcal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s