v.43 Torsdag 24 oktober 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 60,6 (-1,0 sen igår / -22,2 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag gör saker långsamt idag.

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Still Mind and Breath 6 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, 1,5 dL Vaniljyoghurt. 220 kcal.

Lunch: Halloumi och Grönkål från Pauluns. 506 kcal. (Sista färdigrätten på ett tag)

Middag:

Min första egenlagade måltid på åtta månader! Tyvärr mådde jag för kasst för att orka planera något avancerat, men har saknat potatis och grönsaksbiffarna var det erbjudande på, så det och två msk bearnaisesås, stekta champinjoner och en tomat fick bli dagens middag. 430 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor med tomat, en banan, en avokado. 600 kcal. (Sanslöst att en ynka avokado innehåller över 300 kcal, men det är ju så gott…)

Summa kcal: 1712/1384

Kolhydrater: 42/55 %

Fett: 47/25 %

Protein: 11/20 % (Har tänkt ta itu med att balansera maten bättre nu, men har inte ens lyckats planera mer än frukost och mellanmål än. Tänkte återgå till att ha några veckoplaner med återkommande måltider, men har haft för mycket annat att tänka på nu)

Vikthantering: 193 aktiva min: 2109/1659 = -397/-275 kcal

Simning (mån,ons,tor,lör): 1 km / 35 min / 382 kcal (lagom mycket folk, bra tid, var dock tvungen att ständigt återgå till mindfulness-övning då grubbeltankarna tog över, men känner att det går bättre och bättre även om det är långt ifrån att jag håller tankarna i schack)

Promenad: 15.376 steg / 485 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30 +Handla+Apoteket. Inget att hämta på apoteket idag, men var och handlade och sen mindfulness-övningen.

1930-talsfilm: x (Inget bredband ännu)

Virkning: Känt för det idag, men blev distraherad av annat

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen ok (7,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stark stress och ångest, men lyckats hålla depressionen under kontroll, åtminstone när jag simmade. Koncentrationen har inte varit på topp, distraherad, disträ, katastroftankar, grubblerier, alltså en otroligt härlig blandning av ruminerande, svårt att hålla en klar tanke eller plan när annat avbryta hela jäkla tiden.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Första dagen med ny tid och det gick bra. Morgonrutin. Tog ett djärvt initiativ och begav mej iväg till Lundbybadet redan kl. 7.30. Var i bassängen kl. 7.45… Visste inte om det var något jag skulle klara av i min kaos-situation, men jag ville dit och göra ett försök. Det gick över all förväntan. Ska nu lägga in i det nya veckoschemat när jag ska simma (minst 3 ggr/v är tanken, men vi får se hur det går och vilka dagar som kommer att passa). Jag var hemma igen kl. 9. Eftersom enda riktiga planen idag (hit räknas saker där jag måste passa en tid) var Mindfulness-övningen kl. 13.30 så var det ett tag tills det var dags att gå. Jag såg över den inköpslista jag hade påbörjat och drog till Lidl (ville även se hur lång tid promenaden tar). Jag har så otroligt svårt att bara sitta still, fast det är det jag bör göra. I alla fall 40 minuter till Lidl, 40 minuter på Lidl och 40 minuter därifrån blev det. Kände stressen och var hela tiden försöka intala mej själv att jag inte har bråttom, men det var lönlöst). Jämförde lite priser och kom hem med nödvändigaste.

Påsen längst bak till vänster innehåller 80 g Pistaschnötter, kunde inte låta bli. Ville ha nåt gott imorgon.

Efter Lidl gick jag hem och åt lunch, vilket jag precis hann innan jag skulle gå till Hälsodisken kl. 12.50. Gjorde övningen, men jösses vad distraherad jag var och tankarna levde sitt eget liv, bra övning i alla fall. Det blev två 3å minuters promenader fram och tillbaka. Skrev inköpen i min app och sen kände jag mer bara helt orkeslös. När jag promenerade till Hälsodisken gick jag förbi

Där tog jag en gratis bok:

Det är den jag började läsa i sängen nu.

Jag vill verkligen börja läsa igen och nu när ångesten gjorde mej handlingsförlamad och orkeslös så tog jag två av medicinen och gick och lade mej i sängen och läste. Det var nog vad jag behövde, nickade till en stund och laddade batterierna. Kände att jag hade en aning mer kraft så jag lagade och åt middag. Lade mej sen igen och läste en stund, somnade ett tag. Gick upp, åt kvällsmat och gjorde övriga kvällsrutiner och nu har jag gått och lagt mej igen. Är som vanligt helt överväldigad av intryck och det blir givetvis inte bättre av att jag gör mer än vad jag känner att jag klarar av. Började planera saker att göra efter mindfulness-övningen, men jag fick säga ”nej” hårt till mej själv flera gånger, ”nu går jag raka vägen hem!” Och det gjorde jag. Det var uppenbarligen vad jag behövde med tanke på att jag kände ett behov att krypa ner i sängen ett tag.

Invigde kaffebryggaren! Dock kände jag att det ökade ångesten, vilket det gör ibland, så blev bara en kopp.

Jag tänker sova nu vid kl. 21.30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s