v.43 Onsdag 23 oktober 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 61,6 (-0,2 sen igår / -21,2 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag kände av och insåg att jag behöver ta en time-out idag.

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Inner Abundance Relaxing Meditation 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Vaniljyoghurt. 220 kcal.

Lunch: x

Middag: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en avokado. 400 kcal.

Summa kcal: 978/1395

Kolhydrater: 40/55 %

Fett: 49/25 %

Protein: 11/20 %

Vikthantering: 144 aktiva min: 1624/1670 = -647/-275 kcal

Simning (mån,tor,fre,lör): x (känner mej inte redo för att börja simma igen ännu

Promenad: 14.157 steg / 454 kcal

Dagens projekt:

Onsdag: Kuratorn+Simma+Depressionsskola kl. 15.00. Kom iväg till Depressionsskolan som jag skulle.

1930-talsfilm: x (har inte tillräckligt med surf ännu)

Virkning: x (inte haft ro i kroppen)

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen ok (8,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stark stress idag också och har fått hålla mej tillbaka otaliga gånger och inte bara köra på. Inte så farlig ångest och oro, men känner det i bakgrunden. Depressionen inte så farlig. Koncentrationen varit ok, men hjärnan gick på högvarv idag också, för mycket att behandla (intryck, känslor, aktiviteter, måsten…) så det är rörigt värre på hjärnkontoret.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.20, innan alarmet gick igång. Idag ska jag göra allt långsamt, låta saker ta den tid det tar. Samtidigt gör jag, som när jag gjorde mitt första veckoschema, skriver ner varenda sak jag gör t.ex. ge Spike mat, sätt på kaffe, borsta tänderna m.m. Jag skriver ner allt och det får mej att göra sakerna långsamt och med eftertanke. Hela tiden kryper stressen på att jag måste göra nästa sak – det finns ingen ”nästa sak”, jag har inte skrivit ner den än! Måste tänka ”nu gör jag det här den här enskilda saken som bestämt, har jag skrivit ner ”Bloggen”, då gör jag det lugnt och sansat tills jag är klar, sen funderar jag lugnt (förhoppningsvis) ut vad som är nästa vanliga sak jag vill ha med som en del av mina rutiner. Upptäckte medan jag tog morgonciggen att Hallon nu har min nya adress, så jag beställde sim-kortet och betalade 37 kr för återstoden av månaden. 1-3 dagars leveranstid. Morgonrutinen fick jag till som jag skulle. Fick besök av den förra kontaktpersonen som lämnade ett brev från handläggare K angående lägenheten. Bara som en bekräftelse på mitt boende, inget oroväckande, men öppna och ögnade igenom brevet medan han var kvar, för säkerhets skull. Vill inte bli sittande med en hög oöppnade brev igen, men det är precis lika jobbigt som att svara i telefon.

Han hade med sig några lampor till mej, skitbra för då kan jag stryka det på listan. Har placerat ut dem, men saknar flera förlängningssladdar (kanske har nån i förrådet, men fick hindra mej från att bara dra dit och kolla…)

Efter han hade gått skulle jag ta min 70 minuters promenad och inte kombinera det med några ärenden eller ”passa på”-grejer. Traskade iväg mot Hälsodisken för jag ville kolla hur lång tid det tar att gå dit (nästan exakt 30 min). Väl där gick planen fel. Tänkte gå tillbaka samma väg, men fick förmej att kika in på Indian Food House där jag vet att de har billiga rökelser. Tänkte det kan jag väl unna mej i alla fall. Köpte två stycken för 20 kr. Sen hade jag öppnat fördämningarna.

Gick svängen runt Backaplan. Besökte Edels Klädvaruhus, Rusta, Goa Tider och Emmaus (förlåt, måste vänja mej att det heter Björkå nu). På Edels letade jag efter ansiktsvatten, hittade inget bra men kom istället därifrån med WC-block, en 5 m förlängningssladd till sovrummet, bomullspads, ett rosa nagellack och tuggummi. Därefter tänkte jag att jag kollar efter ansiktsvatten på Rusta, men de hade så små förpackningar, istället blev det en 2-vägs förgreningsdosa, en till top (nu har jag sju, så det får räcka för ett tag), ett par mjuka och gulliga tofflor för 30 kr (helt meningslösa, men de var så söta, samt att det är kallt i lägenheten) och ett par svarta thermoleggings för 40 spänn. Nu hade allt jag lovat mej blivit bortblåst och jag tänkte att jag kollar väl efter en mikro idag också, när jag ändå var i närheten. Det var ett smart drag ur prylsynpunkt (alltså det jag hittade), men inte för mitt stackars psyke som hänger på en skör tråd som det är. Ville bara gå en promenad, äta lunch och i lugn och ro traska till Hälsodisken. Tänkte ”jag har tid, ta det lugnt”. Hittade ingen mikro på Goa Tider, men på Björkå hade de fått in!

Köpte en knallrosa mikro för 125 kr.

Ringde kontaktpersonen och frågade om han mot all förmodan kunde komma och hjälpa mej. Hade bokat mikron idag och imorgon så det var ingen panik. Han var tio minuter bort och kunde komma och hjälpa mej. Kollade runt lite under tiden och nu hade de fått in flera kaffebryggare också.

80 spänn fick väl duga. Fick nu en stämpel på ett ”stammis”-kort, där man får 100 kr rabatt tionde gången.

Skjutsen kom och på vägen ville han visa ett aktivitetshus i närheten. Jag berättade om hur jag kämpar nu och kan inte lägga till mer saker nu, måste landa och komma tillbaka till Fontänen först innan jag kan ha någon ro att utforska ytterligare alternativ. Jag ska säga till när jag är redo. Därefter visade han mej Hisingsparken. Det var guld värt. Påminde lite om Svarte Mosse där jag hade min entimmes promenad, som jag brukade gå. Nu får jag utforska den här parken vid nästa lämpliga promenad (där finns inga andra distraktioner eller frestelser som på Backaplan, förhoppningsvis). Blev hemkörd och fixade och donade lite med det jag hade köpt. Skulle äta och ta en cigg, men nä, ingen tid. Fick traska iväg till Hälsodisken vid 14.20. Det var en avslutande tema idag där vi knöt ihop påsen och diskuterade vad folk har gjort, ändrat, tänkt, lagt till m.m. Det blev massor av bra tips jag kan ta till mej. Någon berättade att den mått bättre, mindre stressad, sen den hade stängt av aviseringarna och siffrorna på mejl och sociala medier och nu väljer själv när den vill titta på dom sakerna. Jag stängde av emejl och Instagram direkt när jag kom hem, behöll bara notifiering om Scary stories och när det är dags att meditera (skulle kunna använda alarmet på klockan där i stället, som en annan gjorde). Skrev ner en massa tips, men inte gått igenom det än. Detta var alltså sista Depressionsskolan, nästa vecka börjar Ångest-skola istället, så jag fortsätter att gå det också. Frågade om, och fick en lapp, från Mindfulness-skolan som jag missade igår och därför missade jag nog dagens papper… suck… Får fråga om jag går imorgon. Promenerade tillbaka och åt äntligen middag (inte hunnit äta innan och har faktiskt inte ens tänkt på mat, trots att magen har kurrat. Ett tips från Depressionsskolan var att man skulle göra lite fint för sej vid matdags, då det piggar upp och man kan då bli bättre på att äta ordentligt. Jag gjorde ett litet framsteg här: la upp maten på en tallrik, hällde upp ett glas vatten, satte mej vid köksbordet och läste Hemmets Journal samtidigt. Fortfarande stressad, men stoppade mej själv från att bara slänga in maten. En trevlig rutin, den kan jag bygga vidare på. Har resten av kvällen bara druckit kaffe, spelat mobilspel och skrivit det här. Lite mer normal (för mej) tid i säng idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s