v.43 Tisdag 22 oktober 2019


Vikt:

Mål: 60,0 kg / -22,8 kg.

Idag: 61,8 (-0,4 sen igår / -21,0 totalt).

Inspiration

Jag tycker det är bra att: jag lyckas bocka av sak efter sak på min ”to do”-lista

Meditation Morgon: x

Meditation Kväll: x

Där fick jag för att jag var nöjd med meditationen. Jag berättar mer nedan.

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, 2 dL Lättyoghurt vanilj. 250 kcal.

Lunch: x

Middag: Halloumi och Grönkål från Pauluns. 506 kcal.

Mellanmål: En avokado, 300 g chips. 1900 kcal.

Summa kcal: 2685/1397

Kolhydrater: 37/55 %

Fett: 55/25 %

Protein: 8/20 %

Vikthantering: 148 aktiva min: 1971/1672 = +714/-275 kcal

Simning (mån,tor,fre,lör): x

Promenad: 14.719 steg / 472 kcal

Dagens projekt:

Tisdag: (Fontänen)+Simma+Wicca+Mindfulness-skola kl.17. Ingenting idag, inte av det planerade i alla fall.

1930-talsfilm: x

Virkning: x

Språk: x

Psyket: Sömnen ok (7,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: enorm stress idag, även en extrem ångest, som jag inte upplevt på ett tag. Koncentrationen dålig.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Mobilen hade laddats ur så alarmet ringde inte, men jag vaknade av mej själv. Morgonrutin blev bara halvgjord. Jag insåg idag att jag måste börja om på nytt – med rutinerna, veckoschemat och allt. Både igår kväll och idag har jag känt mej förvirrad, oplanerad, distraherad, utmattad – överbelastning i kroppen. Jag känner att jag måste pausa nu, har för mycket krav på mej själv, för mycket ”to do”, vill för mycket, gör för mycket och jag får inte ihop det. Känner mej splittrad och disträ. Hela kroppen vibrerar, pulserar så där obehagligt som alltid vid ångest, men nu är den även kombinerad med overklighetskänslan och irritationen över att jag inte får grepp om saker och ting. Imorgon ska jag bara gå på Depressionsskolan, ingenting annat, inga planer alls! Och där med basta!

Det jag har gjort idag är:

Försökte beställa mobilt bredband 100 GB på Hallon, men eftersom de tydligen inte fått min uppdaterade adress så måste jag vänta. Chattade med dom. Jag kanske väljer Com Hem (det finns uttag för det), annars ADSL, sen, men just nu är detta billigast och enklast.

Min kontaktperson skulle komma kl. 11 och eftersom det var lite tid kvar så gick jag två promenader för att avgöra vilken spårvagnshållplats som ligger närmast. I think it’s a tie….

Tid från dörren till hållplats ett.

Tid från dörren till hållplats två.

Tiden från hållplats ett till hållplats två.

Kontaktpersonen kom kl. 11. Vi fyllde i lite papper, han berättade lite om sej själv, jag berättade om depressionen, sjukskrivningen och att jag har självmedicinerat men inte anser mej som alkoholist. Det är det psykiska jag behöver hjälp med, vilket den här dagen visade… Jag fick ett s.k. startkit eftersom jag ännu inte har hämtat allt i förrådet (en del saker äger jag inte ens):

Jag fick även en mopp och hink samt sopborste. Han satte sedan mitt namn på dörren. Tjohoo! Eftersom jag hade sett en mikro på Emmaus för 80 kr så frågade jag om han kunde skjutsa mej och kolla. Det kunde han. Eftersom jag inte varit smart nog att lägga undan den så var den borta. Vi gick till de andra två secondhand i närheten, men de hade inga mikros inne. Ja, ja, får klara mej utan en stund, hålla koll på secondhand och lägga undan om jag hittar en.

Efter att ha inspekterat startkitet kunde jag stryka en hel del på inköpslistan, men bestämde mej för att ta en promenad med dramaten och köpa de vanliga månadsinköpen samt några småprylar jag behövde.

Det blev först min limpa cigg och därefter Rusta. Köpte all kattmat för månaden samt handdiskmedel, sköljmedel, hjärtformade kökssvampar, disktrasor samt fortsätter att fylla på med två toppar/bralettes till (har köpt en från Rusta tidigare som satt bra, så köpte två till i samma storlek). Eftersom Rusta inte hade diskproppar, vad jag kunde se, svängde jag in på Willys på vägen tillbaka. Köpte även senaste numret av Hemmets Journal (för att komplettera min ”pensionärsimage” med virkning, simning och korsord…. hahaha…)

Jag började nu känna mej överväldigad. Det börjar bara bli för mycket att göra och jag gör för mycket. Om min depressionen var stressutlöst så kan jag inte fortsätta så här, jag blir stressad av minsta lilla sak och nu är det mängder av stora saker som måste ordnas. Stressen är hemsk! Känns som jag har svårt att andas. Insåg att Mindfulness-skolan idag inte var att tänka på. Gick lite lugnare och ett uns mer avslappnad när jag bestämde att jag inte hade en tid att passa. Var hemma (första gången jag säger det – jag får säga det!) kl. 16.30.

Lagade en av de vanliga färdigrätterna i den nya kastrullen. Och när jag såg att det inte var många steg kvar så gick jag en promenad till på 30 min. Satte mej och kollade mina mejl en snabbis. Hade fått mejl från Lenson och jag passade på att beställa ett 6-pack kontaktlinser (upprepade bara samma beställning som i januari). Betalade 299 kr direkt och jag borde ha linserna i brevlådan om ett par dagar.

Tyvärr blev sen ångesten och stressen för stor och, istället för annan självmedicinering, vräkte jag i mej en påse chips. Jag får verkligen se till att inte köpa hem det. Hade jag haft något mer onyttigt att äta hade jag vräkt i mej det också (det här är inte ens i närheten av mina bulimiska proportioner, men tendensen ligger där latent hela tiden, redo att ta till vid ångest – så dumt…) Är helt utmattad så blir sömn redan kl. 21. Imorgon hoppas jag att jag är någorlunda utvilad och ska ta det väldigt lugnt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s