v.42 Torsdag 17 oktober 2019


Vikt: Mål: 60,0 kg / -22,8 kg. Idag: 61,5 (-1,2 sen igår / -21,3 totalt).

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Acceptance and Forgiveness 6 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Pasta Arrabiata från ICA. 456 kcal.

Middag: x

Mellanmål: 300 g sourcream & onionchips, 2 riskakor, en clementin. 1700 kcal.

Summa kcal: 2535/1394

Kolhydrater: 43/55 %

Fett: 49/25 %

Protein: 8/20 %

Vikthantering: 146 aktiva min: 1866/1669 = +668/-275 kcal

Simning (mån,tor,fre,lör): x

Promenad: 14.184 steg / 456 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30+Simma +Handla+Apoteket+Wicca. Det är lite för mycket annat att tänka på, så har pausat allt några dagar nu.

1930-talsfilm: ”Code of the Mounted” (1935)

Lillian Miles (1907-1972). Hon var även med i ”Reefer Madness” från 1936 – lite kuriosa… Dog 64 år gammal av blödande magsår.

Västern. IMDb: 5,3/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: x (inte kunnat koncentrera mej idag)

Psyket: Sömnen sådär (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: väldigt stressad idag och hjärnan har gått i högvarv. Känner mej splittrad och distraherad hela tiden – det är för mycket som pågår. Stark ångest och helt utmattad nu på kvällen. Jag måste säga att jag lyckas trots allt hantera allt som pågår runt omkring mej utan att bara dra täcket över huvudet, men jag har inte mycket ork och befinner mej precis på gränsen till total nervkollaps hela tiden (vet att ”nervkollaps” är ett påhittat ord i sammanhanget, men det är så det känns…) Koncentrationen har inte varit på topp och har varit tvungen att skriva ner precis allt hela dagen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Jag somnade 20.30 igår, så inte konstigt att jag vaknade redan kl. 5.30. Morgonrutin. Spenderade nästan två timmar med att skriva klart och reda ut mina tankar vad gällde det som gårdagens inlägg handlade om. Skrev även en ”vad händer härnäst-lista” med preliminära datum för de saker som kommer hända nu ihop med de saker jag själv måste göra under samma tid. Begav mej iväg på långpromenad kl. 9.30. Efter att ha gått i 70 minuter och bearbetat ångestkänslor och tankar så kunde jag sätta mej ner och börja ringa samtal. Fick löst två grejer och den tredje får jag ta imorgon eftersom det är telefontid på fredagar. När detta var klart åkte jag och skrev på kontraktet till lägenheten. Jag traskade sedan en timme (fram och tillbaka) till Lidl och köpte chips! Det fick bli mitt sätt att fira lägenheten, att saker går framåt och att jag är duktig som bockar av sak efter sak och härdar ut. Chips fick det bli eftersom jag älskar det och inte har tillåtit mej själv att äta det på säkert ett halvår. Skippade middagen p.g.a. chipsens kalorier. Ska dock bli intressant att se vad en påse chips gör med vikten tills imorgon. Har känt mej orolig och uppe i varv i kroppen hela eftermiddagen, men lyckades slappna av medan jag mumsade på chipsen och spelade mitt favoritspel. Hade lite svårt att hålla koncentrationen uppe för filmen, men tog mej igenom den ändå. Lite besviken att jag inte tog mej iväg på det jag hade planerat idag, men med tanke på allt annat så förlåter jag mej själv för det och tar nya tag imorgon (då jag hoppas att jag är utvilad, eller åtminstone fått ladda batterierna lite).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s