v.42 Måndag 14 oktober 2019


Vikt: 61,2 (-0,3 sen igår / -21,6 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Confidence Booster Meditation 7 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Middag: Superlunch Paprika och Kronärtskocka från Pauluns. 431 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple. 260 kcal.

Summa kcal: 1456/1390

Kolhydrater: 55/55 %

Fett: 31/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 155 aktiva min: 1724/1665 = -269/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 15.397 steg / 498 kcal

Dagens projekt:

Måndag: Simma+Tvätta

1930-talsfilm: ”When a Man’s a Man” (1935)

Dorothy Wilson (1909-1998). Blev 88 år.

Västern. IMDb: 6,7/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen ok (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: hela dagen har varit påverkade av det ena eller andra i olika stadier, vid olika tillfällen. Värst efter morgonrutinen och fram till efter lunch, p.g.a. relativt ok information, kom stressen ner några steg och efter den andra promenaden kunde jag i alla fall härda ut med mej själv på kvällskvisten. Extremt utmattad, som vanligt efter att kroppen har varit på helspänn, på alla sätt och vis, hela dagen. Koncentrationen dålig under värsta stressperioderna, men märkte på mobilspelet jag kör (”June’s Journey”, om någon vet vilket det är) att koncentrationen var nästan normal på kvällen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7. Hörde inte klockan, måste ha stängt av den i sömnen. Morgonrutin. Regnade ute, så hade ingen lust att ge mej iväg direkt, så jag slängde in en tvätt. Sedan fick jag världens oro och ångest och var tvungen att ta medicinen. Pallade inte att göra nånting. Är orolig för allting, även om det inte är något jobbigt. Vill bara ha saker klara och bestämda, som det är nu sitter jag som på nålar. Är irriterad hela tiden och kan inte koncentrera mej. Vill inte sitta på en vagn, träffa folk, simma eller promenera. Jag vill bara sova, känns det som nu. Att det är måndag gör saken ännu värre eftersom jag inte vet vad som händer i veckan. Jag får se om medicinen har någon verkan så jag kan ta mej för något idag. Hatar när ångesten gör mej handlingsförlamad och man helt försvinner in i ångesten – den tar, ofrivilligt givetvis, över allt. Och det är ”bara” den ”vanliga” ångesten, panikångestattacker ska vi inte ens tala om. Extremt svårt att bryta handlingsförlamningen, trots att man vet att det finns sätt och att bara sitta och må skit hjälper inget. Tvingade mej ändå iväg på en promenad kl. 13, efter lunch. Det blev kyrkogårdsrundan, som nu tog 85 minuter. Jag var inte speciellt pepp, så klart, och kände mej ostadig och orkeslös, men härdade ut rundan i alla fall. Känner mej pyttelite bättre, men det löser självklart inget, är bara en liten paus i tanke- och känslokaoset en stund. Åt lunch och kollade på en film. Ringde ett av de jobbiga samtalen, men ingen full lösning på det projektet än. Fick bara fått reda på en liten sak extra, som är ett steg på vägen, och det gjorde att jag kände mej lite bättre. Klarade fortfarande inte av att åka och simma, så tog en långpromenad till, på 65 minuter. Har efter det spelat lite på mobilen och kollat på dokumentärer om seriemördare och döda musiker. Blir tidigt i säng, som vanligt eftersom både hjärnan och kroppen behöver vila nu efter att ha varit spänd och på högvarv hela dagen. Tyvärr är ju hjärnan fortfarande på högvarv när jag vill stänga av den, men har en kombination av en insomningstablett och antihistamin (för att behålla sömnen), som fungerar kanske 60 % av nätterna (bara jag tar dem en timme innan det är dags att lägga sej, dock). Nu ska jag göra ett försök i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s