v.41 Onsdag 9 oktober 2019


Vikt: 61,7 (+0,3 sen igår / -21,1 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Sacral Chakra Balancing 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, två riskakor, ett äpple, en banan. 380 kcal.

Lunch: Vegetarisk Lasagne från ICA Focus. 600 kcal.

Middag:

Zucchinibiffar med Paprikacreme & Bulgur från ICA Focus. Skitgott! 600 kcal.

Mellanmål: x

Summa kcal: 1437/1396

Kolhydrater: 51/55 %

Fett: 37/25 %

Protein: 12/20 %

Vikthantering: 148 aktiva min: 1694/1671 = -257/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 14.896 steg / 480 kcal

Dagens projekt:

Onsdag: Kuratorn+Simma+Depressionsskola kl. 15.00. Kuratorn hade bokat om till nästa vecka, orkade inte simma p.g.a. humöret, men lyckades ta mej till Depressionsskolan i alla fall.

1930-talsfilm: ”Rainbow’s End” (1935)

June Gale (1911-1996). Dog av lunginflammation vid 85 års ålder.

Ada Ince (1913-1975). Blev 62 år.

Västern. IMDb: 5,4/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Meditativ Mandala

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen sådär (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: extrem stress och ångest hela förmiddagen, men det mesta släppte på kvällen. Koncentrationen faktiskt varit helt ok.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl.7. Morgonrutin. Lika stressad som igår. Skulle ha simmat eftersom jag inte skulle till kuratorn, men när jag har så mycket stress så kan jag inte koncentrera mej på nåt och kunde inte fatta något beslut. Begav mej istället ut på en promenad kl. 11. Tänkte att det kanske kunde avlasta kroppen från de fysiska stresskänslorna och kanske bringa lite ordning i tanke-kaoset. Lindrade lite och det var skönt med avledningen. Gick fram och tillbaka på alla stigar på kyrkogården så var ute och gick i 85 minuter utan att det blev jobbigt. Åt lunch och kollade lite på tv och sedan var det dags att bege sej iväg till Depressionsskolan som börjar kl. 15. Kände mej lika kass som igår, ostadig, yr och orolig (förväntansångest?), men iväg ska jag! Jag har verkligen gjort det här med att lära känna mitt psyke till ett heltidsjobb…hahaha… Nä, men jag känner att detta är rätt för mej just nu och trots två steg fram och ett bakåt så är det sammantaget ett framsteg. Det tar visserligen lång tid, men om jag ska ha någon chans till att nånsin leva normalt igen så måste jag göra så här. Att jag inte är ensam och att dessa kurser, samt kuratorn givetvis, finns tillgängliga är otroligt positivt och kanske är ett tecken att jag är på rätt spår att jag har upptäckt dessa saker eller fått dem föreslagna för mej. På förra mötet gick jag därifrån med en fråga som jag tänkte ta upp idag. Det hade att göra med ett eventuellt ”botemedel” mot depressionen: är det att aktivera sej, som de sa? Och när jag frågade om motivation till att jag ska göra det blev svaret ”Det är bra för mej”, det är väl bra, men alldeles för vagt för mej då jag vill ha bevis eller något mer konkret svar, varför är det bra för mej? Jag ställde aldrig dessa frågor idag för jag tror att jag fick svar på mina frågor genom samtalen som blev om övriga frågor under kursens gång idag. Jag ska skriva ner mina tankar här, men det får bli imorgon i ett eget inlägg för nu är jag för trött för att sätta ord på det. Att jag fick en slags aha-upplevelse och kände att min hjärna långsamt har börjat vakna ur sin dvala. Kände igen min gamla välkända hjärnas tankebanor och sättet att dra slutsatser och det var som en befrielse. Den fruktansvärda stressen jag har haft hela veckan kändes som om den rann av mej och jag njöt av den känslan att, även om bara en kort stund, vara mitt normala jag. Promenerade tillbaka, som jag gjorde igår, och kände mej förvånad och nöjd hela vägen över hur jag upplevde min kropp och tankar. Var förberedd på att detta bara var tillfälligt eller en kort glimt bara, men det höll i sej längre än jag trodde, runt fyra timmar senare kände jag att stressen och oron började återvända och är så på utröttad av dagens intryck att jag ska sova nu. Får se om jag lyckas få ihop mina tankar och slutsatser imorgon, får sova på dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s