v.41 Torsdag 10 oktober 2019


Vikt: 61,5 (-0,2 sen igår / -21,3 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: A Quick Guided Relaxation to Destress 7 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch:

Vegetarisk Linsgryta med Ris. God. 600 kcal.

Middag: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple, 3 riskakor med ost. 550 kcal.

Summa kcal: 1787/1394

Kolhydrater: 58/55 %

Fett: 28/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 182 aktiva min: 2175/1669 = -388/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 34 min / 376 kcal

Promenad: 15.097 steg / 486 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30+Simma +Handla+Apoteket+Wicca. Behövde inte handla eller gå till apoteket, men det andra har jag gjort.

1930-talsfilm: ”Wagon Trail” (1935)

Gertrude Messinger för femte gången.

Drama. IMDb: 5,8/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Meditativ Mandala

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen sådär (7,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: faktiskt riktigt lugn för det mesta, bortsett från under simningen. Koncentrationen normal.

Dagen i sammanfattning: Vaknade kl. 6.30, men gjorde som igår, låg kvar och spelade ett spel en halvtimme innan jag orkade pallra mej upp. Morgonrutin. Eftersom jag hade mindfulness-övningen bestämd och verkligen ville komma iväg och simma, så hade jag lite svårt att reda ut hur jag skulle lägga upp dagen. Kände att jag inte ville känna mej stressad när jag simmar så det var bättre att ta mindfulness först och simning efter. Detta var en chansning eftersom jag aldrig simmar på eftermiddagen och har ingen aning om hur mycket folk det kan vara. Eftersom jag inte skulle åka till övningen förrän 12.30 blev hela morgonen fri. Jag ville inte sitta sysslolös då jag vet att detta stressar mej. Begav mej därför iväg på en långpromenad kl. 9. Var ute i 70 minuter och gick runt kyrkogården. Därefter pratade jag med mamsen en stund, kände ingen direkt stress vilket jag alltid brukar göra när jag pratar i telefon. Skönt. Åt lunch och tittade lite på tv och sen var det dags att gå. Mindfulness:en gick bra. Kände mej självmedveten (self-aware, hur man nu översätter det…) att det var tredje dagen i rad jag var där, så skämtade till det lite med ”jag börjar bli stammis här”, fick till svar ett glatt ”du är så välkommen så”, vilket var ett fenomenalt bra svar eftersom det var vad jag behövde höra för att bara acceptera det och släppa det. Efteråt tänkte jag promenera till badet och det ska inte vara några problem, men blev ett smärre projekt. De håller på att bygga där, så det var avstängt på en massa ställen och fick gå runt och krångla. Till slut kom jag fram i alla fall och precis när jag kom fram ringde telefonen. Blev jobbigt och jag svarade inte. Det hela påverkade mej så mycket att jag fick kämpa mot panikångesten under precis hela simningen, vilket var jäkligt störande när jag mått bra hela dagen. Telefonen ringde igen efter simningen och nu fasen svarade jag för att få det överstökat. Det löste sej och jag började känna mej bättre. Skönt. Insåg, medan jag gick till vagnen, att jag redan hade gått mina steg för dagen så jag åkte direkt tillbaka. Åt middag, såg på film och dokumentärer och virkade under resten av kvällen. Det är sanslöst vad utmattad jag blir av att aktivera mej och ju fler saker jag har gjort desto tröttare – jag måste bygga upp den uthålligheten lite i taget och det tycks ta tid, två saker är på gränsen att jag klarar av. Ska bli skönt att sova nu, men nöjd med hur dagen har varit och det jag har orkat göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s