v.40 Söndag 6 oktober 2019


Vikt: 62,2 (+1,0 sen igår / -20,6 totalt). Ett helt kilo upp från igår, är inte förvånad.

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Inner Abundance Relaxing Meditation 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin. 140 kcal.

Lunch: Thaigryta från VegMe. 568 kcal.

Middag: En skål Special flingor och havredryck. 250 kcal.

Mellanmål: 3 riskakor. 75 kcal.

Summa kcal: 1015/1401

Kolhydrater: 48/55 %

Fett: 42/25 %

Protein: 10/20 %

Vikthantering: 146 aktiva min: 1750/1676 = -735/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 14.419 steg / 470 kcal

Dagens projekt:

Söndag: Förrådet (72/72)/Museum/Spontanitet. Inget, bara promenader och Youtube.

1930-talsfilm: ”Motive for Revenge” (1935)

Doris Lloyd (1896-1968). Dog 71 år gammal p.g.a. hjärtproblem.

Dorothea Wolbert (1874-1958). Dog vid 84 års ålder av arterioskleros.

Irene Hervey (1909-1998). Hjärtat gav upp när hon var 89 år.

Fern Emmett (1896-1946). Dog av cancer vid 50 års ålder.

Kriminaldrama. IMDb: 4,8/10. Mitt betyg: 5/10.

Virkning: Meditativ Mandala. Hade flera tjockare nystan så gör en sån här till, vet inte om det blir en duk, matta eller filt. Har nu tre pågående projekt i olika tjocklek: en med 2 mm virknål, en med 3,5 och den jag började på nu som är 5 mm. Vad det blir är inte så viktigt utan alla tre är bara terapi-virkning medan jag ser på tv eller film och garnet blir de olika jag får i en förpackning från någon 2nd hand-butik. Det är lite tjusningen med att köpa garnen där för det är inte alltid hela nystan och det kan vara blandade färger och tjocklek, så det blir lite fiskdamm över det hela (fast färgerna ser jag förstås och det är det som avgör lite vilken förpackning jag väljer).

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen inget vidare (11,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: dåligt på förmiddagen, men har varit helt ok från lunch och framåt. Stress har plågat mej mest medan ångesten har varit under kontroll. Koncentrationen bra mestadels.

Dagen i sammanfattning: Kom upp kl. 8. Ville inte gå upp, ville inte väga mej. Känner ett enormt motstånd inombords mot att ta tag i en ny dag och att fortsätta på den bra banan som jag har befunnit mej på till stor del. Jag har inget planerat för söndagar och jag känner inte för nånting. Ska försöka ta mej ut på promenad i alla fall, men vill verkligen undvika människor och överflödiga intryck. Morgonrutin. Behövde ladda mobilen så såg en film och åt lunch innan jag begav mej iväg på min första 70 minuterspromenad kl.13. Gick den vanliga vägen runt kyrkogården. Återvände, såg en dokumentär och virkade. Klockan 17 gick jag min andra promenad på lika lång tid. Promenaderna har hjälpt mot stressen idag, fast jämfört med igår har jag mått riktigt okej idag. De känns aldrig som något tvång att promenera, utan de känns behövliga och avlastande på samma sätt som simningen. Kan se det lite som en form av behandling, ett komplement till de antidepressiva läkemedlen. Har sett några dokumentärer om gamla kändisars tragiska historier. Är inte lika utmattad som igår, så har orkat vara uppe lite längre idag. Synd att hela helgen bara blev en kamp mot stress och ångest istället för att ha kunnat vila upp mej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s