v.40 Lördag 5 oktober 2019


Vikt: 61,2 (+0,2 sen igår / -21,6 totalt). Börjar inget vidare med att gå ner ett kilo. Det var ner jag skulle…!

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: x

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, ett äpple. 200 kcal.

Lunch: Chili con not Carne från VeggieTable. 563 kcal.

Middag: Curry & Chili Satay Dinner från VeggieTable. 1208 kcal.

Mellanmål: 6 riskakor, en banan, 6 mackor med ost, 4 glas mjölk. 1100 kcal.

Summa kcal: 3245/1390

Kolhydrater: 42/55 %

Fett: 38/25 %

Protein: 20/20 %

Vikthantering: 185 aktiva min: 2381/1665 = +864/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 36 min / 397 kcal

Promenad: 14.581 steg / 468 kcal

Dagens projekt:

Lördag: Simma+Wicca

1930-talsfilm: ”Courageous Avenger” (1935)

Helen Ericson (1915-1984). Blev 69 år gammal.

Västern. IMDb: 5,5/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: x

Psyket: Sömnen halvbra (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: fruktansvärt. Koncentrationen skit.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Morgonrutin. Begav mej iväg till Lundbybadet kl. 10. Var hyperstressad redan innan och jag kämpade mot panikångesten hela tiden. Det var färre folk än vanligt, vilket var bra, men jag fick verkligen tvinga mej själv att simma vidare. Hade den pirrande känslan i kroppen oavbrutet. Blev inte bättre efteråt heller och panikkänslan har suttit i hela dagen. Gick en promenad på 85 minuter för att komma upp i antalet steg, men det var alldeles för länge, 70 minuter, som igår var nog tillräckligt. Jag fick ont i fötterna och p.g.a. den starka stressen och ångesten så kände jag mej vinglig och yr ovanpå det. Vilken hemsk dag! Var enormt sugen på chips och annan fet mat, men undvek affären. Drack en kopp kaffe när jag kom tillbaka, vilket jag vet är en helt idiotisk idé eftersom det till och med har utlöst panikångestattack innan. Fortsatte givetvis att vara enormt orolig och jag åt upp hela portionen av den kaloririkaste maten jag hade – då kunde jag lika gärna ha köpt en påse chips… Inte blev ångesten mindre av det heller, utan det blev adderad ångest p.g.a. mängden mat jag har ätit. Försökte kolla på en dokumentär, men fattade inte mycket. Det sjuka är att tankarna flyger runt i hjärnan som pingpong-bollar, men det är inga tydliga tankar, det är som ett brus som fyller upp hjärnan och skapar ett kaos där också – inte bara i kroppen, som är som ett pirrande nervknippe. Helt fantastiskt att jag lyckas skriva ner detta nu, har aldrig ens försökt sätta dessa känslor på pränt medan jag har dom. Tog två tabletter av medicinen, kan vara därför jag är lugn nog att kunna formulera meningar, trots bruset. Jag kommer att försöka sova nu, trots att klockan bara är 18.30, för jag är helt utmattad och orkar inte kämpa emot dessa känslor mer nu. Helt fantastiskt att jag lyckats göra så mycket idag ändå, fast jag bara har velat dra täcket över huvudet, fast det kommer jag att göra nu. Mådde så dåligt att jag gav efter för hetsätningen istället för att sova. Hade inte mycket att välja på vad gäller mat så vräkte i mej sex rostmackor med ost och drack en massa mjölk. Mår verkligen inte bättre av det även om det känns bra i stunden. Nu blir det sömn istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s